Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 5. 2018,
16.28

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

1

Natisni članek

Celje policija promet promet

Petek, 18. 5. 2018, 16.28

5 let, 11 mesecev

Številne kršitve tovornjakarjev: dvema vzeli vozniško dovoljenje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

1

tovornjak | Foto STA

Foto: STA

Celjski policisti, ki so v zadnjih dneh opravljali poostren nadzor v cestnem prometu na avtocesti Maribor-Ljubljana, so ustavili in kontrolirali 27 tovornih vozil. Pri 13 ustavljenih vozilih so ugotovili 30 kršitev s področja socialne zakonodaje, tehnične urejenosti ter kršitve v zvezi s prevozom tovora.

verd
Novice Arheologi so se nad Vrhniko z mačetami prebili do pomembnega odkritja

Policisti so ugotovili kršitve, povezane s prevozom nevarnega blaga, izrednega prevoza, prevoza odpadkov, v enem primeru pa je voznik tovornega vozila s priklopnikom, državljan Belorusije, vozil pod vplivom alkohola, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Obravnavanim voznikom so policisti izdali plačilne naloge, izrekli globe, dvema pa so začasno odvzeli vozniški dovoljenji. Zaradi določenih kršitev so zoper odgovorne osebe in pravne osebe uvedli prekrškovne postopke.

V nadzoru so ugotovili tudi hujšo kršitev pri prevozu nevarnega blaga, ko voznik tovornega vozila, državljan Hrvaške, med vožnjo ni ustrezno zavaroval nevarnega blaga, prav tako ni imel zahtevane dokumentacije za opravljanje tovrstnega prevoza.

Policisti so pri 13 ustavljenih vozilih ugotovili 30 kršitev s področja socialne zakonodaje, tehnične urejenosti ter kršitve v zvezi s prevozom tovora. | Foto: STA , Policisti so pri 13 ustavljenih vozilih ugotovili 30 kršitev s področja socialne zakonodaje, tehnične urejenosti ter kršitve v zvezi s prevozom tovora. Foto: STA ,

Pri vozniku tovornega vozila, državljanu Turčije, pa so ugotovili več hujših kršitev s področja časa trajanje vožnje, vožnje brez voznikove kartice ter nepravilno naloženega in zavarovanega tovora.

Cilj nadzora je bilo ugotavljanje manipulacij nad zapisovalnimi napravami v tovornih vozilih, pa tudi nadzor tehnične urejenosti vozil, spoštovanja pravil pravilnega nalaganja in zavarovanja tovora ter nadzor izrednih prevozov ter prevoza nevarnega blaga in odpadkov v cestnem prometu.

Ne spreglejte