SiolNET. Novice Slovenija
0,52

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Številne kršitve tovornjakarjev: dvema vzeli vozniško dovoljenje

0,52

termometer

tovornjak
Foto: STA

Celjski policisti, ki so v zadnjih dneh opravljali poostren nadzor v cestnem prometu na avtocesti Maribor-Ljubljana, so ustavili in kontrolirali 27 tovornih vozil. Pri 13 ustavljenih vozilih so ugotovili 30 kršitev s področja socialne zakonodaje, tehnične urejenosti ter kršitve v zvezi s prevozom tovora.

verd Novice Arheologi so se nad Vrhniko z mačetami prebili do pomembnega odkritja

Policisti so ugotovili kršitve, povezane s prevozom nevarnega blaga, izrednega prevoza, prevoza odpadkov, v enem primeru pa je voznik tovornega vozila s priklopnikom, državljan Belorusije, vozil pod vplivom alkohola, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Obravnavanim voznikom so policisti izdali plačilne naloge, izrekli globe, dvema pa so začasno odvzeli vozniški dovoljenji. Zaradi določenih kršitev so zoper odgovorne osebe in pravne osebe uvedli prekrškovne postopke.

V nadzoru so ugotovili tudi hujšo kršitev pri prevozu nevarnega blaga, ko voznik tovornega vozila, državljan Hrvaške, med vožnjo ni ustrezno zavaroval nevarnega blaga, prav tako ni imel zahtevane dokumentacije za opravljanje tovrstnega prevoza.

Policisti so pri 13 ustavljenih vozilih ugotovili 30 kršitev s področja socialne zakonodaje, tehnične urejenosti ter kršitve v zvezi s prevozom tovora. Policisti so pri 13 ustavljenih vozilih ugotovili 30 kršitev s področja socialne zakonodaje, tehnične urejenosti ter kršitve v zvezi s prevozom tovora. Foto: STA

Pri vozniku tovornega vozila, državljanu Turčije, pa so ugotovili več hujših kršitev s področja časa trajanje vožnje, vožnje brez voznikove kartice ter nepravilno naloženega in zavarovanega tovora.

Cilj nadzora je bilo ugotavljanje manipulacij nad zapisovalnimi napravami v tovornih vozilih, pa tudi nadzor tehnične urejenosti vozil, spoštovanja pravil pravilnega nalaganja in zavarovanja tovora ter nadzor izrednih prevozov ter prevoza nevarnega blaga in odpadkov v cestnem prometu.

Komentarji

1

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

  • mfd84jf / 20.05.2018. ob 11:44 0 0

    Poostren nadzor tovornjakarjev je nujen-saj po mojih izkušnjah dolgoletnega voznika določne kategorije gre za-poleg motoristov-eno najbolj problematičnih kategorij v prometu,najbolj nediscipliniranih kar se prometnih predpisov tiče,pa tudi do drugih najbolj nesramnih voznikov v prometu-oboji namreč precenjujejo svoje sposobnosti in se delajo vzvišene do drugih!Tovornjakarji recimo,med drugim,sploh ne upoštevajo varnostne razdalje,da o prehitri vožnji-enako kot pri motoristih- sploh ne govorimo!

    0 0
delitve: 14
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin