SiolNET. Novice Slovenija
0,30

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Srečanje suparjev za čistejšo Ljubljanico

0,30

termometer

Pred dnevi so se na Ljubljanici zbrali suparji iz vse Slovenije in opozorili na onesnaženost, zasmetene vode in obalo.

Med suparje so razdelili razgradljive vrečke in s simboličnim čiščenjem Ljubljanice povabili preostale, da se jim pridružijo na drugih lokacijah po Sloveniji. Na ta način so pritegnili udeležence, da med rekreacijo spotoma naredijo nekaj dobrega tudi za naravo.

Udeleženci so si lahko ogledali tudi poseben sup, sestavljen iz več kot 160 1,5-litrskih plastenk, s katerim sta Angležinja Carolyn Newton in Brazilec Carlos de Sousa julija 2017 preveslala maratonsko razdaljo od Radelj do Bresternice. Veslala sta v okviru projekta Plastic bottle SUP, s katerim sta želela opozoriti na problematiko plastičnih odpadkov, ki onesnažujejo reke, oceane in naravo.

supanje Foto: Žiga Gombač Na ta način so pritegnili udeležence, da med rekreacijo spotoma naredijo nekaj dobrega tudi za naravo.

supanje Foto: Žiga Gombač Med suparje so razdelili razgradljive vrečke in s simboličnim čiščenjem Ljubljanice povabili preostale, da se jim pridružijo na drugih lokacijah po Sloveniji.

supanje Foto: Žiga Gombač Srečanje suparjev za čistejšo reko je priredila ekipa Bananaway, ki organizira tudi tečaje supanja in izlete po Ljubljanici.

supanje Foto: Žiga Gombač

Zbralo se je več kot 110 ljubiteljev supa iz vse Slovenije.

supanje Foto: Žiga Gombač

supanje Foto: Žiga Gombač Po supanju in rekreaciji sta sledila piknik in druženje.

supanje Foto: Žiga Gombač Suparji so se družili na Špici v Ljubljani.

supanje Foto: Žiga Gombač Supanja so se udeležili tudi hišni ljubljenčki.

supanje Foto: Žiga Gombač Udeleženci so si lahko ogledali tudi poseben sup, sestavljen iz več kot 160 1,5-litrskih plastenk, s katerim sta Angležinja Carolyn Newton in Brazilec Carlos de Sousa julija 2017 preveslala maratonsko razdaljo od Radelj do Bresternice.

supanje Foto: Žiga Gombač Udeleženci so aktivno ozaveščali o problematiki onesnaženih voda.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 11
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin