Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 5. 2014,
16.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Patria Franci Matoz Janez Janša Janez Janša

Sreda, 7. 5. 2014, 16.20

8 let

Sodbo v zadevi Patria prevzel tudi odvetnik Janeza Janše Franci Matoz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po državnem tožilstvu in odvetniku Toneta Krkoviča Jožetu Hriberniku je sodbo v zadevi Patria prevzel tudi odvetnik Janeza Janše Franci Matoz.

Vročilnic ostalih pa sodišče še ni prejelo, so pojasnili na ljubljanskem okrajnem sodišču. Franci Matoz napoveduje, da bo zahtevo za varstvo zakonitosti zoper sodbo na vrhovno sodišče vložil do konca tedna.

Matoz: Sodba je nezakonita, krivična in brez dokazov Kot je povedal Matoz, je sodbo prevzel že pred kakšnim tednom, do danes pa jo je imel možnost temeljito preučiti. Pri tem ocenjuje, da je sodba nezakonita, krivična in brez dokazov.

V pisarni odvetnika Hribernika so pojasnili, da zahteve za varstvo zakonitosti, ki so jo napovedali že takoj, ko je postala vsebina sodbe javno znana, še niso vložili. Kdaj bodo to storili, pa niso vedeli povedali. Pojasnili so le, da imajo za to tri mesece časa.

Sodišče: Janši se vroča preko odvetnika Matoza; Matoz: O tem ne vem ničesar. Na okrajnem sodišču so povedali, da vročilnic za sodbo od Janše, Krkoviča, Ivana Črnkoviča in njegovega odvetnika Dejana Markovića še niso prejeli. Pri tem so dodatno pojasnili, da se Janši sodno pisanje vroča preko odvetnika Matoza, a je slednji to zanikal. Kot je dejal, o tem ne ve ničesar.

Zahtevo za varstvo zakonitosti lahko vložijo v treh mesecih od zadnje vročitve Sodba, s katero je prvostopenjsko sodišče predsednika SDS Janšo, prokurista Rotisa Črnkoviča in brigadirja Krkoviča spoznalo za krive koruptivnih dejanj v zadevi Patria, je postala pravnomočna 28. aprila. Vsi trije lahko zahtevo za varstvo zakonitosti zoper sodbo na vrhovno sodišče vložijo v treh mesecih od zadnje vročitve sodne odločbe. Zahtevo za varstvo zakonitosti je sicer že pred časom napovedal tudi Marković.

Če vrhovno sodišče ugotovi, da je zahteva utemeljena, izda sodbo, s katero ali spremeni pravnomočno odločbo ali v celoti oziroma delno razveljavi odločbo sodišča prve stopnje in višjega sodišča in zadevo vrne v novo odločitev, ali pa se omeji samo na to, da ugotovi kršitev zakona.

Ne spreglejte