SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

SNS ministra Svetlika poziva k prevetritvi centrov za socialno delo

4

termometer

 | Foto:
Poslanska skupina SNS ministra za delo, družino in socialne zadeve Ivana Svetlika poziva, da sprejme ustrezne ukrepe na področju varovanja mladoletnih otrok in prevetri centre za socialno delo (CSD).

Po navedbah SNS naj bi CSD "vse prej kot dobro opravljali svoje delo". Svetlika tudi pozivajo, naj ministrstvo "končno začne preverjati strokovnost dela in odločitev CSD".

SNS navaja zadnji primer iz Sežane V SNS navajajo zadnji primer iz Sežane, kjer je umora dveh otrok osumljena njuna mati, in dodajajo, da se je v zadnjih letih v Sloveniji zgodilo še več podobnih tragedij, v katerih so bili žrtve otroci.

"Za nasilje v družini vedel tudi CSD" Vsi ti primeri, še posebej pa zadnji, po njihovem kažejo, da se je v družinah dogajalo marsikaj. Dodajajo, da je za nesoglasja in nasilje v družini v številnih primerih vedela tudi pristojna služba CSD, "ki pa ni resno vzela indicev, ki so kazali na morebitne zločine, niti ni opravila svojega dela dosledno" in v skrbi, da bo za otroka najbolje.

"Zoper odgovorne naj se poda kazenska ovadba" Ob zadnjem primeru iz Sežane poslanska skupina SNS v pisni poslanski pobudi ministru Svetliku tudi zahteva, da minister ukrepa zoper zaposlene javne uslužbence (kazenska ovadba), "saj so vlogo varuha in nadzornika otrokovega dobra opustili oziroma birokratsko prezrli".

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin