SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sloviti režiser Michael Moore v Sloveniji snema film

1

termometer

Sloviti ameriški režiser in producent Michael Moore, avtor dokumentarnega filma Fahrenheit 9/11, v Sloveniji snema dokumentarni film, smo neuradno izvedeli.

Danes je Moore z ekipo snemal na ljubljanski ekonomski fakulteti, zanima pa ga predvsem tematika brezplačnega študija. V Sloveniji naj bi Moore snemal še nekaj dni, smo še izvedeli.

Moore o Sloveniji že v dokumentarcu Sicko Ameriški režiser in producent je Slovenijo enkrat že omenil v enem od svojih dokumentarcev – v Sicku (2007). V filmu, ki govori o slabostih zdravstvenega sistema v ZDA, je takrat navedel, da so ZDA zdrknile na 37. mesto na svetu po kakovosti zdravstvene oskrbe in imajo le majhno prednost pred Slovenijo, ob tem pa so v dokumentarcu predvajali tudi odlomek iz slovenske humoristične serije Naša mala klinika.

Moore je sicer najbolj znan po dokumentarcu Bovling za Columbine (2002), ki se ukvarja z vprašanjem pravice do nošenja in uporabe nasilja v ZDA. Zanj je ameriški filmar dobil tudi več nagrad za najboljši dokumentarec. Javnosti je znan tudi po filmu Fahrenheit 9/11 (2004), v katerem je podal kritično oceno predsedovanja predsednika Georgea W. Busha in njegovega boja proti terorizmu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin