SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenija pohvaljena za posredovanje informacij, ki so omogočile prijetje mnogo ljudi

3

termometer

 | Foto:
"Prek Europola je bilo samo v letu 2013 izmenjanih okoli 300 tisoč informacij, skoraj pet tisoč jih je izmenjala Slovenija. To nas uvršča na šesto mesto po številu prebivalcev," navajajo na GPU.

"Sodelovanje je bilo plodno in koristno za obe strani. Lepo je slišati pohvale na račun Slovenije, ko smo na najvišjih sestankih izpostavljeni kot članica, ki je posredovala ključne informacije, na podlagi katerih so prijeli mnogo ljudi po vsej Evropi," je ob koncu strokovnega srečanja na Policijski akademiji ob 10. obletnici sodelovanja v Europolu dejal pomočnik direktorja Uprave kriminalistične policije na GPU Slavko Koroš.

Med 24. in 25. aprilom 2014 so strokovnjaki iz slovenske policije ter Europola na strokovnem srečanju na Policijski akademiji iskali nove priložnosti za uspešno sodelovanje v prihodnjih preiskavah zoper mednarodno organizirano kriminaliteto. Čas so namenili tudi izmenjavi izkušenj in študiju primerov.

Junija bo preteklo deset let, odkar je slovenska policija polnopravna članica Europola. Namen tega je izmenjava informacij o kaznivih dejanjih, kar je ključno za uspešen boj zoper mednarodno kriminaliteto, še dodajajo na Generalni policijski upravi (GPU).

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin