Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 6. 2019,
21.58

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,34

2

Natisni članek

NK Brinje Grosuplje NK Celje nogomet starejši dečki

Sobota, 8. 6. 2019, 21.58

4 leta, 10 mesecev

Državno prvenstvo starejših dečkov v nogometu

Mladi Celjani za las ugnali ekipo Grosupeljčanov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,34

2

NK Brinje tekma | Grosupeljčani U15 so nogometni podprvaki Slovenije. | Foto B.P.

Grosupeljčani U15 so nogometni podprvaki Slovenije.

Foto: B.P.

Tekma v Grosupljem med domačim nogometnim moštvom NK Brinje in klubom iz Celja je bila napeta do zadnje sekunde. A na koncu so kazenski streli do zmage popeljali mlade Celjane, Grosupeljčani pa so si priigrali tudi odlično drugo mesto in s tem osvojili naziv državnega podprvaka.

Starejši dečki selekcije U15 so se pomerili za naslov državnega prvaka v svoji starostni kategoriji. Premoč so vrstnikom iz Dolenjske pokazali fantje iz knežjega mesta, ki pa so šele s kazenskimi streli osvojili najžlahtnejšo lovoriko.

Med tistimi, ki so za Grosupeljčane, aktualne podprvake Slovenije, stiskali pesti, so bili tudi Jure Janković in najverjetnejši kandidat za ustavnega sodnika Rok Čeferin. Njuna sinova, Vall in Peter, sta se na nogometnem igrišču več kot dostojno borila proti Celjanom.

Predsednik kluba NK Brinje Andraž Zrnec s soprogo Branko Mijatovič - nekdanjo izvrstno rokometno reprezentantko, Juretom Jankovićem in nekdanjim vodjo Olimpije Luko Velepičem. | Foto: B.P. Predsednik kluba NK Brinje Andraž Zrnec s soprogo Branko Mijatovič - nekdanjo izvrstno rokometno reprezentantko, Juretom Jankovićem in nekdanjim vodjo Olimpije Luko Velepičem. Foto: B.P. Rok Čeferin – za njegovo izvolitev na položaj ustavnega sodnika bosta ključni jeziček na tehtnici Lista Marjana Šarca (LMŠ) in Slovenska demokratska stranka (SDS) – je sicer malo manj slavni brat visokega nogometnega funkcionarja, predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksandra Čeferina. Slednjega druži posebna vez z Juretom Jankovićem.

Spomnimo. Jure Janković je bil v spremstvu tedanjega odvetnika Aleksandra Čeferina zaslišan pred preiskovalno komisijo zaradi domnevno sporne prodaje zemljišč v Ljubljani. Odgovarjal je z molkom ali pa v nedogled ponavljal stavek: "Odgovor je enak prejšnjemu!"

Z družino Janković ima posebno vez tudi Branka Mijatovič, soproga predsednika kluba Brinje Andraža Zrneca, saj je nekdanja vrhunska rokometna reprezentantka in igralka Krima Electe pod vodstvom Zorana Jankoviča postala evropska rokometna prvakinja.

 

Ne spreglejte