Se Uroš Rotnik čuti odgovornega za dogajanje okoli Teš 6? #video

Pred dvema tednoma smo v državnem zboru na preiskovalni komisiji o Teš 6 gledali soočenje nekdanjega premierja Boruta Pahorja in nekdanjega prvaka propadlega Zaresa Gregorja Golobiča. Danes je sledilo soočenje nekdanjih direktorjev Termoelektrarne Šoštanj Uroša Rotnika in Simona Tota.

[video: 64704 / ]

Video: Planet TV

Simon Tot je postal direktor Termoelektrne Šoštanj po razrešitvi Uroša Rotnika. V javnosti velja, da je bil režiser menjave prav Golobič, zato ni presenečenje, kdo je v soočenju prepričal Tota, so poročali v oddaji Danes na Planet TV. "Mislim, da bi v tem trenutku stopil na stran gospoda Golobiča, ker je bil konkreten, deloma stvari tudi jaz poznam v ozadju. In mislim, da je bil zelo, zelo natančen."

Rotnik vztraja, da milijoni v njegovem sefu niso podkupnina

Rotnik je bil nekoč kandidat SLS, a velja za kader blizu SD. Finančni upravi ni ustrezno pojasnil, od kod mu 4,7 milijona evrov premoženja. Zaradi sumov o pranju denarja je bil pred tremi leti skoraj dva meseca v priporu. "Postopki so v fazi še nepravnomočne preiskave. Tako da bomo videli, kako bo naprej," pravi Rotnik.

Zadeva medtem drvi proti zastaranju, Rotnik pa vztraja, da milijoni v njegovem sefu niso podkupnina.

Gre za blamažo?

Na vprašanje, ali se ne čuti soodgovornega za 1,5 milijardno blamažo, povezano z gradnjo Teš 6, Rotnik odgovarja: "Vprašanje, ali je blamaža. Zadnje čase lahko gledate, kako ta blok dobro deluje, kako je že dve zimi in dva poletji reševal slovensko energetiko. Čas bo pokazal, da to zagotovo ni blamaža."

Tot sicer trdi, da projekt ni stal 1,5, ampak 1,3 milijarde evrov.

Sorodne vsebine

Komentarji

2
  • Rafko / 14.09.2017. ob 09:09

    Trdečko pač, je pa res, da včasih tardeči, tudi katerega svojega žrtvujejo.

  • mare1962 / 14.09.2017. ob 07:51

    Milijone je zaslužil s prodajo solate in lubenic.

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano