SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

SDS z največ sedeži v Evropskem parlamentu, Šoltes prehitel Lukšiča

2

termometer

Rezultati raziskave Episcentra kažejo, da bi od osmih poslancev, ki jih bo imela Slovenija v Evropskem parlamentu, največ sedežev dobila SDS, sledijo pa ji skupna lista NSi in SLS, SD in Verjamem.

Volitve v Evropski parlament so vedno bližje, trenutno pa volilna napoved kaže, da bi največji delež glasov (27 odstotkov) pobrala stranka SDS z nosilcem Milanom Zverom. Na drugem mestu bi pristala skupna lista NSi in SLS z nosilcem Lojzetom Peterletom, ki bi ji svoj glas namenilo 19 odstotkov vprašanih.

Verjamem s četrtega mesta skočila na tretje Tretje mesto bi z 11 odstotki zasedla lista nekdanjega predsednika računskega sodišča Igorja Šoltesa in tako v primerjavi z meritvami 9. maja prehitela stranko SD z Igorjem Lukšičem, ki je tokrat glede na rezultate ankete dobila osem odstotkov glasov.

Na petem mestu sta s sedmimi odstotki izenačeni Stranka PS z nosilcem Jožetom Mencingerjem in lista Konkretno Jelka Kacina.

Boj za osmi sedež v parlamentu Teh prvih šest se tudi bori za osmi sedež v Evropskem parlamentu. Preostalih sedem je že razdeljenih. Stranka SDS bi zanesljivo dobila tri sedeže, skupna lista NSi in SLS dva, po enega pa Verjamem in SD.

Evropskih volitev bi se sicer udeležilo 28 odstotkov vprašanih.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin