Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 11. 2023,
17.09

Osveženo pred

5 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55

Natisni članek

SDS migrantska kriza migranti

Sreda, 15. 11. 2023, 17.09

5 mesecev, 2 tedna

SDS umaknila predlog za ustavitev nezakonitih migracij

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55
Migrantska kriza | Po predlogu SDS bi moral DZ vlado tudi pozvati k aktivnostim za sestanek z odgovornimi v vladah držav članic EU, ki so prizadete zaradi povečanega števila nezakonitih migracij na balkanski poti z namenom organizirati močne mejne sile za pomoč Hrvaški pri varovanju zunanjih meja EU. | Foto Reuters

Po predlogu SDS bi moral DZ vlado tudi pozvati k aktivnostim za sestanek z odgovornimi v vladah držav članic EU, ki so prizadete zaradi povečanega števila nezakonitih migracij na balkanski poti z namenom organizirati močne mejne sile za pomoč Hrvaški pri varovanju zunanjih meja EU.

Foto: Reuters

Predsednica odbora DZ za notranje zadeve Tereza Novak je odpovedala današnjo sejo odbora, saj je SDS umaknila predlog priporočil vladi za ustavitev nezakonitih migracij, učinkovitejše ukrepe za zaščito meja Slovenije ter krepitev varnosti državljanov Slovenije, je razvidno s spletne strani DZ.

Zaradi odpovedi seje odbora je odpovedana tudi za četrtek napovedana izredna seja DZ, kjer bi prav tako obravnavali omenjena priporočila.

Na pojasnila SDS o razlogih za umik predloga priporočil STA še čaka.

Zahtevo za sklic izredne seje DZ, na kateri naj bi po odločitvi kolegija predsednice DZ v četrtek obravnavali predlog priporočila vladi za ustavitev nezakonitih migracij ter krepitev varnosti državljanov Slovenije ter njihovega premoženja, so vložili v SDS.

V sprejem so predlagali pet sklepov. Med drugim so predlagali, naj vlada okrepi prisotnost policije na kritičnih mejnih točkah, zagotovi varnost ljudi in premoženja, v kar naj vključi tudi Slovensko vojsko.

Po predlogu SDS bi moral DZ vlado tudi pozvati k aktivnostim za sestanek z odgovornimi v vladah držav članic EU, ki so prizadete zaradi povečanega števila nezakonitih migracij na balkanski poti, z namenom organizirati močne mejne sile za pomoč Hrvaški pri varovanju zunanjih meja EU. Danes je poslanska skupina SDS predlog priporočil in zahtevo za sklic izredne seje DZ umaknila.

Ne spreglejte