Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 1. 2012,
15.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

koalicija

Četrtek, 12. 1. 2012, 15.13

8 let

SD še brez odgovora o pogajanjih z desnosredinskimi strankami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po neuspelem glasovanju o kandidatu za mandatarja Zoranu Jankoviću je na vladi nastali položaj analiziralo vodstvo SD.

Vodstvo SD je sklenilo, da stranka ne bo predlagala kandidata za mandatarja, o podpori kateremu drugemu kandidatu pa se po besedah podpredsednika Patricka Vlačiča nimajo kaj odločati, ker uradnega predloga še ni. SD osnutka koalicijske pogodbe desnosredinskih strank še ni prejela, zato tudi o morebitnih pogajanjih z njimi ne morejo govoriti.

Napovedanega vabila na koalicijska pogajanja še niso prejeli Veber je ob prihodu na sejo zagotovil, da osnutka koalicijske pogodbe za oblikovanje desnosredinske vlade, ki naj bi jo neuradno že uskladile SDS, Lista Virant, SLS in NSi, niso prejeli. Prav tako je dopoldne zatrdil, da še niso prejeli vabila na koalicijska pogajanja z desnosredinskimi strankami. SDS je namreč že v sredo napovedal, da bo danes vabilo na koalicijska pogajanja poslal tudi SD in DeSUS.

Podpredsednik SD Miran Potrč je dejal, da so se v sredo desnosredinske stranke potrudile, da DZ ne bi mogel izbrati mandatarja v skladu z večinsko voljo volivcev.

Kumer: Ko predsednik parlamenta prepove poslancem, da glasujejo, je nekaj v državi hudo narobe Minister za kmetijstvo, ki opravlja tekoče posle, Dejan Židan je pred sejo opozoril, da operativno vlado potrebujemo čim prej. Dušan Kumer pa se je ostro odzval na sredino ravnanje desnosredinskih strank in ga označil za presedan. "Gre za unikum. Ko predsednik parlamenta prepove poslancem, da glasujejo, je nekaj v državi hudo narobe," meni Kumer.

Kumer: Tisti, ki bo prišel zraven, bo pridružen član in ne enakopraven koalicijski partner Na vprašanje, ali bi SD šla v koalicijska pogajanja s SDS, Kumer odgovarja, da glede na to, da naj bi bila ta koalicijska pogodba že usklajena, bo tisti, ki bo zraven prišel, samo pridružen član in ne enakopraven koalicijski partner. Na vprašanje, ali bi podprl Janšo za mandatarja, pa odgovarja z vprašanjem: "Zakaj Janša ni podprl Jankovića"?

Vodja poslanske skupine SD Veber je sicer potrdil, da so si poslanci SD na včerajšnjem glasovanju v DZ pokazali, kako so glasovali.

Ne spreglejte