Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 12. 2008,
14.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 12. 2008, 14.18

8 let

SD kritični do Kanglerjevega županovanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V mariborski SD zelo kritično ocenjujejo prvi dve leti županovanja Franca Kanglerja in njegove ekipe.

Po besedah vodje svetniške skupine SD Vinka Mandla je delo župana in neformalne koalicije "na spodnjem pragu tolerance". Predsednica mestnega odbora SD in poslanka Majda Potrata se ob tem sprašuje, ali je Kangler sploh župan vseh Mariborčanov. Mandl: Kangler spoznal kaj pomeni biti župan drugega največjega mesta Kot je na današnji novinarski konferenci dejal Mandl, nedavna izjava Kanglerja, da ne namerava več kandidirati za župana, dokazuje, "da je gospod Kangler spoznal, kaj pomeni biti župan drugega največjega mesta v državi in da tej zadevi ni kos". Kljub tej izjavi Mandl pričakuje, da se bo Kangler spet potegoval za mariborski županski stolček.

Bodo ključni projekti zašli v slepo ulico?

"Po mojem bo vendarle še enkrat kandidiral zaradi tega, ker ne bo želel dovoliti, da bi kdor koli drug prišel v mestno upravo in odkril vse te netransparentne in za dolgoročno vzdržnost mestnega proračuna slabe odločitve," je dejal Mandl. Ob tem je izrazil bojazen, da bodo zaradi slabega dela župana in njegove ekipe za mesto ključni projekti zašli v slepo ulico.

Maribor ni vas "Odnos gospoda Kanglerja do vodenja mesta kaže, da se preprosto ne zaveda, da Maribor ni vas, temveč drugo največje slovensko mesto, regijska prestolnica, središče in nosilec razvoja in generator ponosa Štajerske," je poudaril Mandl. Kot je dejal, Kangler opravičilo in izgovor za lastno nekompetentnost išče v domnevno slabem županovanju Borisa Soviča, hkrati pa se hvali s projekti, ki jih je začel že njegov predhodnik.

Potrata: SD ne bo prosila Kanglerja

Kot je dejala Potrata, ne vidi nobenega posebnega razloga za to, da bi SD morala "prositi in prepričevati Franca Kanglerja, naj se po prvem mandatu ne odloči za vstop v gospodarstvo in naj vendarle še enkrat kandidira za župana". "To je stvar njegove osebne odločitve, napovedujem pa, da bomo Socialni demokrati na naslednjih lokalnih volitvah nastopali s svojim kandidatom ali kandidatko za župana in s svojo listo za člane mestnega sveta," je še dodala.

Ne spreglejte