SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

SD in Solidarnost na volitve s skupno listo

2

termometer

Na skupni listi SD in Solidarnosti bo do 14 kandidatov iz stranke, ki je nastala iz vstajniškega gibanja. "Povezovanje in združevanje na levici je nujno potrebno," pravi Damjan Mandelc.

"S partnerstvom in zavezništvom s stranko Solidarnost krepimo socialno-demokratske vrednote," pravi predsedujoči Socialnih demokratov Dejan Židan, ki poudarja, da je zadovoljen, da se pogovarja tudi s preostalimi strankami.

Znan je že "premierski" dogovor z DeSUS, Židan pa je danes razkril, da se je pogovarjal tudi s Mirom Cerarjem, Alenko Bratušek in Francem Bogovičem. Kot je povedal, je bil pogovor z vsemi koristen, a kot pravi, "je najpomembnejše, da se znamo pogovarjati in da se med seboj ne izključujemo".

Kot je poudaril, obstaja velika verjetnost povezovanja s temi strankami po volitvah.

Mandelc: Izključevanja si ne moremo več privoščiti Sopredsednik Solidarnosti Damjan Mandelc pa je poudaril, da so v vstajniških gibanjih vseskozi poudarjali, da se morajo leve stranke začeti povezovati, da se morajo boriti proti korupciji in za več delovnih mest.

"Nasprotujemo neoliberalcem, saj je le uspešna ekonomija temelj suverenosti." Na očitke, da so na vstajah nasprotovali etabliranim strankam, zdaj pa se z njimi povezujejo, je Mandelc odgovoril, da če želijo kaj spremeniti, morajo skočiti v bazen.

"Politike ni mogoče spreminjati od zunaj, temveč le tako, da se aktivno vključimo v politično dogajanje. Izključevanja si ne moremo več privoščiti." Kot poudarja Mandelc, imajo skupne programske točke, tako da je skupen nastop na volitvah logična posledica. Solidarnost naj bi na skupni listi imela največ 14 svojih kandidatov.

Kako se bodo poenotili glede privatizacije? SD je v vladi Alenke Bratušek podprl prodajo podjetij. Kakšno bo njihovo stališče, če bodo spet v vladi? Židan odgovarja, da se bodo zavzemali za boljše upravljanje podjetij ter da je treba določiti panoge in področja, na katerih bo slonelo slovensko gospodarstvo, Mandelc pa, da bodo prodaji državnega premoženja še naprej ostro nasprotovali.

Na vprašanje, kaj bo s podjetji, kjer se je privatizacija že začela, je Židan odgovoril, da "tistega, kar smo obljubili Bruslju, ne moremo preklicati".

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin