SiolNET. Novice Slovenija
0,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sanirana primorska železniška proga se ne poseda

0,15

termometer

Nesreča vlaka
Foto: Aleš Bržan

Železniško progo Divača-Koper, po kateri je po torkovi nesreči tovornega vlaka pri Hrastovljah včeraj znova stekel promet, so na Slovenskih železnicah (SŽ) že večkrat pregledali in ugotovili, da je utrjena in se ne poseda. Bodo pa tudi danes nadaljevali z monitoringom proge, je napovedal generalni direktor SŽ Dušan Mes.

Spolnost, odnosi Trendi "Afrodiziaki niso le hrana, temveč tudi vonj in dejanja" #video #foto

Po železniški progi Divača-Koper je znova stekel promet. Slovenske železnice so izvedle ukrepe za maksimalno zmanjšanje količine kerozina, ki se je razlil ob nesreči in ki bi lahko dosegel podtalnico in rižanski vodni vir.

Tako so odstranili onesnažen material in s tem realizirali ukrepe za maksimalno zmanjšanje okoljske škode. Ker so izkopali veliko dodatnega materiala in je bilo treba kopati zelo globoko, je tudi utrjevanje železniške proge potekalo dlje od prvih predvidevanj.

Ker bi se proga lahko posedala, na SŽ izvajajo njen monitoring. Kot je za STA pojasnil Mes, so jo doslej pregledali šestkrat in ugotovili, da je utrjena. Bodo pa z monitoringom še nadaljevali, je napovedal.

Odprtje proge Novice Luka Koper: Zamujeno bomo nadoknadili v nekaj dneh rjavi medved Novice Aktivisti: Res je, v gozdu namenoma zganjamo hrup #video

Voda naj bi bila varna

Voda iz zajetja Rižane je sicer po izvedenih ukrepih za zdaj varna. Agencija RS za okolje je sicer že v petek začela izvajati izredni monitoring podzemne vode v zaledju izvira Rižane. Gre za preventivni ukrep. Meritve se izvajajo enkrat dnevno, po prvih ugotovitvah pa onesnaženje ni doseglo nobenega od vodnjakov.

V sodelovanju z Rižanskim vodovodom poteka monitoring še na samem izviru Rižane. Tudi tu onesnaženja zaenkrat ni zaznati. Vzorčenje se sicer izvaja vsakih osem ur.

tiger zoo park rožman Novice Rešil in v okolici Vrhnike naselil tri sibirske tigre #foto #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin