SiolNET. Novice Slovenija
1,75

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Mladoletna Ptujčanka vinjena na kolesu, policija ovadila starše

1,75

termometer

slovenska policija
Foto: Siol.net

Policija je v nedeljo zjutraj ustavila 15-letno kolesarko iz okolice Ptuja. Pod vplivom alkohola je vozila kolo brez luči, med vožnjo pa tudi ni uporabljala zaščitne kolesarske čelade. 

Kot so sporočili iz policijske uprave Maribor, sta policista mladoletni kolesarki odredila test alkoholiziranosti. Ta je pokazal vrednost 0,65 miligramov na liter izdihanega zraka. Policista sta dekletu prepovedala nadaljnjo vožnjo s kolesom in o tem obvestila njene starše.

Zoper dekle je bil podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče na Ptuju. Kazenske sankcije pa sledijo tudi za njene starše, saj kot navajajo na policijski upravi Maribor, starše sumijo storitve kaznivega dejanja zanemarjanja mladoletne osebe, za katero je predpisana kazen do tri leta zapora. 

Marjan Šarec Novice Incident v bližini Šarčevega doma? Policija: "Varovana oseba ni bila ogrožena."

Komentarji

3

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • MarkJurko / 02.09.2019. ob 14:18 +7 0

  Mladi se morajo pripraviti na življenjske težave. tri leta zapora, kaj so smešni, župani pa povzročijo prometno nesrečo in brez problema uradujejo naprej. Malo pameti in brez protekcij. Punca se je želela hitro pripeljati do doma, da bi šla čim prej spat. Potem pa cel rompompom.

  +7 0
 • cvili / 02.09.2019. ob 15:12 +6 - 1

  Zdej so pa vse starši krivi. Če ga nažgeš, dobiš kazen. Če ga nadereš je psihično maltretiranje. Če pa ga pustiš, da se napije, dobiš pa tri leta zapora. Tist, ki je prodal ali dal alkohol mladoletni osebi pa nič. Policaji so čisto izgubili orientacijo, postali so eni čisto navadni inkasanti!

  +6 - 1
 • jbg / 02.09.2019. ob 17:09 +2 0

  bolniki

  +2 0
delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin