Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 1. 2015,
9.07

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

otroci rojstvo

Četrtek, 1. 1. 2015, 9.07

7 let, 12 mesecev

Prvi Slovenec letos se je rodil le minuto čez polnoč (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prvi novorojenček letos v slovenskih porodnišnicah se je rodil minuto čez polnoč, in sicer je bil to deček Valentin v Celju. Lara, prva deklica letos, se je rodila v Ljubljani štiri minute čez polnoč.

Do približno osme ure se je v slovenskih porodnišnicah danes rodilo 16 otrok, od tega šest v ljubljanski in dva dečka v celjski. Deček se je prvi rodil tudi v kranjski porodnišnici 18 minut čez polnoč. Že pred tem, 12 minut čez polnoč, se je v Postojni prva rodila deklica Julija, kjer so imeli do okoli osme ure dva poroda.

Na prvi dan novega leta se je po ena deklica rodila tudi v Brežicah (ob 1.20), v Mariboru (ob 7.20), na Jesenicah (ob 7.32) in v Slovenj Gradcu (ob 8.11). V porodnišnicah v Murski Soboti, Novem mestu, Trbovljah, Šempetru, Izoli in na Ptuju do osme ure še ni bilo porodov.

Zadnji leta 2014 se je rodil 14 minut pred polnočjo V Celju je bil zadnji porod v slovenskih porodnišnicah v preteklem letu. Na silvestrovo ob 23.46 se je v Celju rodil deček. Zadnja deklica, rojena lani v slovenskih porodnišnicah, pa se je rodila ob 22.13 v Kranju.

Okoli 20 minut pred tem so z rojstvom deklice zadnji lanski porod opravili tudi v Postojni, v Mariboru pa se je v sredo okoli 20. ure zadnji rodil deček. Tudi v Postojni se je na silvestrovo zadnji rodil deček, in sicer okoli 18. ure, približno pol ure prej pa se je v Ljubljani zadnja rodila deklica.

Zadnji porod na Jesenicah so na silvestrovo nekaj pred 17. uro opravili z rojstvom deklice, v Murski Soboti je bil zadnji porod lani v sredo opoldne, ko se je rodil deček. Kot zadnji novorojenček lani na Ptuju se je v sredo dopoldne rodila deklica, v zgodnjih urah zadnjega dne preteklega leta pa sta se lani v Novem mestu in Slovenj Gradcu zadnja rodila dečka.

V Trbovljah, Izoli in Brežicah na silvestrovo porodov ni bilo. V Brežicah je zadnja mamica lani rodila v ponedeljek, in sicer deklico, v Trbovljah se je lani v torek zadnji rodil deček, v Izoli pa prav tako v torek deklica.

Ne spreglejte