Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 6. 2012,
7.45

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 1. 6. 2012, 7.45

7 let, 12 mesecev

Program Mladi športnik – mariborska novost v Sloveniji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Osnovna šola Gustava Šiliha iz Maribora oziroma njeni predšolski oddelki s prilagojenim programom so prvi v Sloveniji začeli izvajati program Mladi športnik.

Specialno olimpijado, ki starejšim otrokom s posebnimi potrebami omogoča udejstvovanje na športnem področju, tako da so pri tem uspešni, se veliko naučijo in se ob tem še zabavajo, javnost že pozna. Mladi športnik pa je program v okviru Specialne olimpijade, ki je namenjen predšolskim otrokom s posebnimi potrebami. Na ta način želijo skozi zabavne igre otroke motivirati, da se čim več gibajo in spoznavajo svoje telo.

Otrok naj pokaže veselje in pogum Cilj programa je vsakemu otroku omogočiti, da je uspešen ter da pokaže pogum, veselje in trud pri vseh dejavnostih. Namen programa, ki ga že izvajajo v številnih evropskih državah, je učenje različnih motoričnih veščin z ustreznimi prilagoditvami glede na otrokove sposobnosti. Vse vaje individualno prilagodijo v smislu uporabljenih pripomočkov, hitrosti, težavnosti izvedbe in podanih navodil. Otroci spoznavajo različne športne pripomočke, pesmice ter zabavne in preproste vaje. Ob vsem tem vplivajo na otrokov kognitivni razvoj in krepijo njegovo pozitivno samopodobo.

Za kakovostno preživljanje prostega časa S programom, namenjenim otrokom od drugega do osmega leta starosti, ki so ga začeli že februarja, pridobivajo izkušnje tudi vse strokovne delavke v vrtcu. V vrtcu so namreč zaposleni tako specialni pedagogi, vzgojitelji, delovni terapevt, logoped kot tudi fizioterapevt, ki skupaj skrbijo za čim bolj kakovostno preživljanje časa v vrtcu, so sporočili iz OŠ Gustava Šiliha iz Maribora.

S spoznanji ob projektu bodo seznanili tudi druge razvojne vrtce po Sloveniji in tako razširili mrežo koristnih športnih dejavnosti za predšolske otroke s posebnimi potrebami. Upajo tudi na dobro medkrajevno sodelovanje na skupnih srečanjih in na pomoč lokalne skupnosti.

V soboto, 2. junija, bodo na OŠ Gustava Šiliha v Mariboru pripravili sklepno prireditev, na kateri bodo pokazali vse, kar so se do zdaj ob izvajanju programa že naučili. Pri izvedbi dejavnosti in sklepne prireditve jim bodo pomagali tudi podporniki iz Specialne olimpijade Slovenije in donatorji.

Ne spreglejte