SiolNET. Novice Slovenija
0,94

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Več lokalnih prenosov, manj uvoženih" #video

0,94

termometer

"Zaenkrat se zdi, da se situacija umirja, a trend je težko napovedati," je dejala epidemiologinja Marta Grgič Vitek z Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

V torek so pri 1.112 testih potrdili 19 okužb z novim koronavirusom, kar je devet več kot v ponedeljek. Pet novih okužb so v torek potrdili v občini Velenje, dve v občini Hrastnik, po eno pa v občinah Ljubljana, Dravograd, Koper, Slovenska Bistrica, Murska Sobota, Kranj, Šentjur, Šentjernej, Kamnik, Jesenice, Mozirje in Šmartno ob Paki, kjer so okužbo potrdili sploh prvič.

Od tega gre za enajst lokalnih prenosov, pri enem primeru je bil vir neznan, pri enem je bila diagnoza potrjena v tujini, pri eni okužbi gre za primer, ki je povezan z uvoženim primerom, pet pa jih je še v epidemiološki preiskavi, je povedala epidemiologinja Marta Grgič Vitek.

Kot je še povedala epidemiologinja, je težko povedati, kakšen je trend, zaenkrat pa se zdi, da se situacija umirja, vendar številke še vedno vsak dan nihajo. Več o tem, kaj je povedala in od kod prihajajo okužbe pa na posnetku zgoraj.

 

 
Dom Hmelina Silva Duler Radlje ob Dravi starejši demenca Novice V torek 19 novih okužb, novo žarišče v Hrastniku

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin