SiolNET. Novice Slovenija
0,18

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prikaz nasprotnih dejstev v zvezi s člankom "Grubar: Ukiniti filmski center in Viba film"

0,18

termometer

Video kamera za snemanje.
Foto: Thinkstock

V uredništvu smo s strani zavoda AIPA prejeli zahtevo za prikaz nasprotnih dejstev v zvezi s člankom "Grubar: Ukiniti filmski center in Viba film", ki je bil na Siol.net objavljen 17. oktobra. Prikaz nasprotnih dejstev objavljamo v celoti in brez lektorskih popravkov.

Tomaž Grubar Novice Grubar: Ukiniti filmski center in Viba film

"Prikaz nasprotnih dejstev AIPA, k.o., v zvezi s člankom ''Grubar: Ukiniti filmski center in Viba film"

V celoti zavračamo neresnične navedbe Tomaža Grubarja, da Aipa nerazumljivo deluje, da sedi na kupu nerazdeljenega denarja in ima obenem polna usta skrbi za ustvarjalce. Da Grubar ne razume delovanja kolektivne organizacije Aipa, je najverjetneje posledica dejstva, da je svoje pravice zaupal v upravljanje tuji organizaciji in tako ni neposredno aktiven vsistemu kolektivnega upravljanja pravic avdiovizualnih del v Sloveniji. Vsi imetniki pravic, ki registrirajo svoja delapri Aipi, sredstva na podlagi pravil o delitvi tudi redno prejemajo. Grubarja v razmerju do Aipe zastopa organizacija iz tujine, vsa zanj pripadajoča sredstva pa Aipa tuji kolektivni organizaciji redno nakazuje.

Vsa nerazdeljena oz. nerazdeljiva sredstva hrani in obdeluje Aipa skladno z zakonodajo. Pred iztekom zakonskih rokov torej 'ta privatni denar' ne more in ne sme iti v namenske sklade, iz katerih se nato dodeljuje denar tudi za dvig kvalitete in kvantitete slovenske avdiovizualne produkcije, za kar se Aipa tudi zavzema.

Za zavod AIPA: direktor Gregor Štibernik"

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin