Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 12. 2020,
8.54

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

16

Natisni članek

sneg vreme

Torek, 1. 12. 2020, 8.54

3 leta, 4 mesece

Preverite, kdaj bo začel padati sneg in koliko ga bo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

16

Najvišje dnevne temperature bodo danes malo nad 0 stopinjami Celzija. Jutri zjutraj in dopoldne bo dele države že zajelo sneženje, ki se bo čez dan še okrepilo. 

Danes bo na Primorskem precej jasno, v notranjosti bo sprva delno jasno in ponekod po nižinah megleno, čez dan pa se bo pooblačilo. Na Primorskem bo pihala šibka burja, ki se bo zvečer nekoliko okrepila. Najvišje dnevne temperature bodo malo nad 0, na Primorskem do 9 stopinj Celzija, piše na spletni strani agencije za okolje (Arso).

Jutri bo po nižinah snežilo

Jutri bo oblačno. Zjutraj in dopoldne se bodo na jugu začele pojavljati rahle padavine, ki se bodo popoldne nekoliko okrepile in razširile nad večji del Slovenije. Po nižinah Primorske bo deževalo, drugod pa snežilo. Burja na Primorskem se bo okrepila. Jutranje temperature bodo od -5 do 0, na Goriškem in ob morju okoli 3, najvišje dnevne od -3 do 1, na Primorskem okoli 5 stopinj Celzija.

Zapade lahko okoli 30 centimetrov snega

Kot je za STA povedal dežurni meteorolog Blaž Šter, bo sneženje kar obilno, lani na primer take količine snega ni bilo. V osrednjem delu države bi lahko padlo okoli 20 centimetrov snega, najmanj, okoli pet do deset centimetrov, pa na vzhodu.

Vreme 1.12.2020 | Foto:

"Največ snega bo zapadlo v pasu od Gorenjske proti Notranjski, kjer ga lahko navrže tudi do 30 centimetrov," je dejal Šter in dodal, da bodo padavine od juga začele nastajati že dopoldne. Po nižinah Primorske bo sicer deževalo, a bo tudi tam v nekaj višjih legah lahko sprva tudi snežilo.

V četrtek nevarnost poledice

Popoldne se bo sneženje okrepilo in zajelo večji del Slovenije, najmočneje sneženje pa pričakujejo v noči na četrtek, medtem ko bodo v četrtek dopoldne padavine pričele slabeti in bodo popoldne le še na vzhodu države. Ker bo sneg na tem območju začel prehajati v dež, bo tam tudi nevarnost poledice, na območju Notranjske in Primorske pa lahko na manjših območjih pride tudi do žleda, navaja STA.

Sneg se ne bo dolgo zadržal

Sneg pa se vsaj po nižinah po besedah Štera ne bo dolgo zadržal, saj bo že v petek prišlo do višanja temperatur, konec tedna pa bo izrazita odjuga s toplim vetrom, ki bo prevetril dobršen del države. V alpskih dolinah bi lahko snežilo tudi v petek, a bo tudi tam v soboto sneg začel prehajati v dež. Že v nedeljo sicer kaže na vnovično ohladitev in spet nekaj snega v sredogorju, še piše STA.

"Sneženje bo najbolj močno v noči iz srede na četrtek, zato v sredo še ne pričakujemo večjih težav na cestah," je še dodal Šter in spomnil, da je lani prvih nekaj centimetrov snega zapadlo sredi decembra, podobne razmere letošnjim pa so bile leta 2012, ko je v prvi polovici decembra zapadlo celo nekaj več snega, kot ga vremenoslovci pričakujejo tokrat.

Vreme 1.12.2020 | Foto:

Snežilo bo tudi v četrtek

V četrtek bo v notranjosti Slovenije občasno še snežilo, padavine bodo oslabele in dopoldne na zahodu tudi ponehale. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, ki bo čez dan slabela. V petek bo zmerno do pretežno oblačno, na zahodu se bodo popoldne znova začele pojavljati padavine, po nižinah bo deževalo.

Ne spreglejte