SiolNET. Novice Slovenija
0,10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pred preiskovalnim sodnikom med drugim zaslišali starše Sare Veber

0,10

termometer

sodišče, zatožna klop
V okviru preiskave sta bila zaslišana tudi mati in oče Sare Veber, nekdanjega dekleta Sebastiena Abramova. Foto: STA

V okviru sodne preiskave, ki jo je Okrožno sodišče v Celju uvedlo v obravnavi suma, da je danes 29-letni Sebastien Abramov marca 2015 umoril svoje tedanje dekle Saro Veber, se nadaljujejo zaslišanja prič pred preiskovalnim sodnikom. Danes so bili med drugim zaslišani starši Vebrove, skupno pa je bilo doslej zaslišanih okoli 20 prič.

Sebastien Abramov Novice Oče Sare Veber: To je pravi inteligentni psihopat, naj se cvre v peklu! #video

Abramov je osumljen, da je storil kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način, zaradi česar mu grozi do 30 let zapora. Pred preiskovalnim sodnikom Okrožnega sodišča v Celju je konec junija letos v pisnem zagovoru vztrajal, da je bil dogodek, v katerem je umrla 24-letna Sara Veber, nesreča. Ta naj bi se zgodila, ko je čistil puško.

Obtoženi pet kaznivih dejanj

V okviru sodne preiskave je bilo danes zaslišanih več prič, poleg staršev Vebrove med drugim tudi puškar, ki je puško prodal. Zaslišanja prič so predvidena tudi v četrtek in nato še septembra, je za STA povedal odvetnik Abramova Mitja Pavčič.

Abramov je sicer od 6. marca letos v priporu zaradi sumov, povezanih s spodletelo zavarovalniško goljufijo z odrezano roko. Tožilstvo je v tej zadevi konec julija vložilo obtožnico zoper vse vpletene, saj si je po mnenju tožilstva 21-letna Julija Adlešič iz Ljubljane januarja letos roko odrezala zato, da bi prejela visoko odškodnino od zavarovalnic. Trdila pa je, da je šlo za nesrečo.

Sebastien Abramov Sebastien Abramov Foto: Mediaspeed

Tožilec Sedin Kičin je na ljubljansko okrožno sodišče vložil obtožnico zoper Adlešičevo, ki naj bi jo k temu, da si odreže roko nad zapestjem, nagovorili njen fant, 29-letni Abramov in njegovi starši, 58-letna mama Tinka Huskić Colarič in 65-letni oče Gorazd Colarič. Če bi jim uspelo, bi jim zavarovalnice izplačale več kot milijon evrov.

Kot izhaja iz obtožnice, ki še ni pravnomočna, so Adlešičeva, Abramov in Huskić Colaričeva obtoženi po pet kaznivih dejanj goljufij, Colarič pa ene goljufije na račun več zavarovalnic. Grozi jim do osem let zaporne kazni.

Zagovorniku Abramova obtožnica zaradi sodnih počitnic in dopustov še ni bila vročena, tako da rok za ugovor zoper obtožnico še ni začel teči. Zoper Abramova se nadaljuje postopek tudi pred žalskim okrajnim sodiščem, in sicer zaradi suma goljufije na račun staršev Vebrove.

Sebastien Abramov Novice Starši spregovorili o tem, zakaj si je hči Julija odrezala roko #video #Argument

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin