SiolNET. Novice Slovenija
3,50

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Ključni dogodki

Vodstvo Luke in delavci dosegli dogovor, delo je steklo zvečer

3,50

termometer

 | Foto: Ana Kovač
Foto: Ana Kovač

Vodstvo Luke in delavci so dosegli dogovor, delo poteka nemoteno od 22. ure naprej.

"Uprava družbe je z zaposlenimi sklenila dogovor o prekinitvi blokade pristanišča. Delo bo v pristanišču ponovno steklo ob 22. uri. Zaradi čimprejšnje odprave zamud pri odpremi blaga bomo zagotovili okrepljeno nočno izmeno in dali na razpolago vse razpoložljive vire na vseh terminalih, tudi tistih, ki običajno ne delajo ponoči," so popoldan sporočili iz Luke.

[video: 59070 / protesti v Luki Koper]

protesti v Luki Koper

Delavci v Luki Koper so tako kot včeraj delali od 9. do 17. ure, privolili pa so tudi v delo zunaj tega časa za "kritično pomemben" tovor. Popoldne se je sicer v Kopru odvijal nov protestni shod.

[video: 59064 / ]

Vse o dogajanju v Luki Koper:

Kako Dejan Židan spodmika stol Miru Cerarju

"Rada bi videla junaka, ki bo šel v tožbo proti vsem delavcem"

Nekaterim logistom prekipeva: "Odprite Luko, sicer se selimo!"

Vroče poletje, čas dopustov ali sezona političnih pretresov

Boj za kaj: za Luko Koper ali za status quo?

Primorska ni vstala, Primorska je propala

Na Obali je vroče. Za kaj gre v resnici v Luki Koper?

Dogajanje v povezavi z Luko Koper spremljamo v živo. 

Live
 • Messenger
 • Messenger
Komentiraj Komentarji
 • 19:47 05.07.2016

  Na protestnem shodu civilne fronte Vstala Primorska - vstala Slovenija v podporo delavcem Luke Koper se je pred upravno stavbo Luke zbralo okoli 2000 luških delavcev, študentov, predstavnikov sindikatov in drugih gibanj. Kot je razpoloženje množice ujel predstavnik civilne fronte Vstala Primorska Davorin Petaros, so vlado ujeli na laži.

  Preveri več
 • 18:07 05.07.2016

  Pred Luko Koper so že zbrani protestniki.

  Luka Koper | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

  Preveri več
 • 17:15 05.07.2016

  V poslanskih klopeh opozarjajo na gospodarsko škodo zaradi razmer v Luki Koper, pozivajo k dialogu in prevzemanju odgovornosti. Več poslanskih skupin meni, da so shodi v Kopru usmerjeni proti vladi oz. premierju Miru Cerarju, zato ga pozivajo k dialogu, nekateri pa vidijo podobnost z mariborskimi vstajami pred leti, ki so prerasle v vseslovenske.

  Preveri več
 • 12:26 05.07.2016

  Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je v odzivu na dogajanje v Luki Koper danes dejal, da je v tem trenutku najbolj pomembno čimprej vzpostaviti delovni proces v Luki. "Pozivam predsednika uprave Luke Koper Draga Matića, da naredi vse, da se delovni proces v Luki Koper čimprej normalizira," je dejal minister.

  Ko se bo to zgodilo, pa je treba nemudoma sesti za mizo in razrešiti vsa odprta vprašanja. Slovenija ne more biti talec nesporazumov, ki se odražajo v ogromni gospodarski škodi, je poudaril. "Mesto za reševanje tako težkih vprašanj je miza, za katero sedejo vse zainteresirane strani," je poudaril.

  Ozadje dogajanja v Luki Koper kot tudi zadnje spremembe v Slovenskem odškodninskem holdingu (SDH) minister ni želel komentirati.

  Preveri več
 • 09:48 05.07.2016

  Proti vhodu v Luko Koper se trenutno vije dolga kolona tovornih vozil. 

   | Foto:

  Preveri več
 • 07:24 05.07.2016

  Delavci Luke Koper bodo tudi danes delali od 9. do 17. ure, privolili pa so tudi v delo zunaj tega časa za "kritično pomemben" tovor.

  Preveri več
 • 07:23 05.07.2016

  Delo v Luki Koper od ponedeljka v omejenem obsegu spet poteka, medtem pa delavci vztrajajo pri svojih zahtevah po odstopu ministra Petra Gašperšiča in državnega sekretarja Metoda Dragonje. Popoldne bo pred vhodom v Luko potekal nov množičen shod v podporo luškim delavcem, podoben tistemu prejšnji teden, na katerem se je zbralo več kot 3.000 ljudi.

  Pobudniki shoda opozarjajo na navedbe infrastrukturnega ministra Gašperšiča o pripravah prenove koncesijske uredbe in posledično koncesijske pogodbe, iz česar je po njihovem mnenju razvidno, da se na ministrstvu zavzemajo za ustanovitev pristaniške uprave.

  "To pomeni konkurenco lastnemu podjetju, podjetju, ki je v lasti državljanov Republike Slovenije. S tem se ogroža poslovanje Luke Koper in zmanjšuje vrednost podjetja, ogroža delovna mesta, prihodnost Obale in cele regije," so zapisali.

   

   

  Preveri več

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 9
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin