Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 2. 2023,
16.21

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,74

22

Natisni članek

ministrica ministri vlada

Četrtek, 2. 2. 2023, 16.21

1 leto, 2 meseca

Precej znanih obrazov: to so novi kadri v slovenski politiki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,74

22

Petra Greiner | Petra Greiner, po novem piarovka ministrice za digitalno preobrazbo Emilije Stojmenove Duh, je bila pred šestimi leti izbrana za Slovenko leta. | Foto Jani Božič

Petra Greiner, po novem piarovka ministrice za digitalno preobrazbo Emilije Stojmenove Duh, je bila pred šestimi leti izbrana za Slovenko leta.

Foto: Jani Božič

Po reorganizaciji vlade ter ustanovitvi treh novih ministrstev in preobrazbi dveh vladnih služb so se povečale potrebe po kadrih. V slovensko politiko je tako vstopilo nekaj (starih) novih obrazov, dogajale pa so se tudi kadrovske rošade, poroča Večer.  

Na politični parket se je po reorganizaciji vlade vrnila nekdanja pravosodna ministrica Andreja Katič iz stranke Socialnih demokratov, ki je po novem državna sekretarka na ministrstvu za kohezijo in regionalni razvoj, zadolžena pa bo za področje regionalnega razvoja, poroča Večer.

Andreja Katič | Foto: STA , Andreja Katič Foto: STA ,

Stari znanec slovenske politike je nastopil novo službo pri stari-novi ministrici za infrastrukturo Alenki Bratušek – to je Andrej Rajh, nekdanji poslanec stranke SAB, ki je po lanskih državnozborskih volitvah izgubil poslanski mandat. Na ministrstvu za infrastrukturo bo opravljal delo državnega sekretarja.

Pri Bratuškovi na ministrstvu za infrastrukturo kot svetovalec za odnose z javnostmi odslej dela tudi nekdanji televizijski voditelj Boštjan Lajovic, ki je v preteklosti sicer že delal za različne ministre, piše Večer.

Pomembna kadrovska sprememba se je zgodila na pravosodnem ministrstvu, kjer je ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan že zamenjala državnega sekretarja dr. Sebastjana Zbičajnika. Nadomestila ga je sodnica Valerija Jelen Kosi, ki sicer že ima izkušnje z delom na ministrstvu za pravosodje.

Večer opozarja, da je Švarc Pipanova zamenjanega Zbičajnika še lani predstavila kot del "udarne ekipe" pravosodnega ministrstva.  | Foto: STA/Katja Kodba Večer opozarja, da je Švarc Pipanova zamenjanega Zbičajnika še lani predstavila kot del "udarne ekipe" pravosodnega ministrstva.  Foto: STA/Katja Kodba

Tudi na novem ministrstvu za digitalno preobrazbo, ki je to iz vladne službe postalo po restrukturiranju vlade, je položaj generalne sekretarke zasedla nekdanja ministrica, in sicer Ksenija Klampfer, ki je v času Šarčeve vlade vodila ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

V ekipi ministrice za digitalno preobrazbo Emilije Stojmenove Duh je sicer še eno znano ime. Nekdanja Slovenka leta Petra Greiner je na ministrstvu članica ekipe za stike z javnostjo. 

Povratnik v slovensko politiko je tudi nekdanji poslanec Levice Primož Siter, ki se mu ponovna kandidatura za poslanca na lanskih državnozborskih volitvah ni posrečila.  | Foto: STA , Povratnik v slovensko politiko je tudi nekdanji poslanec Levice Primož Siter, ki se mu ponovna kandidatura za poslanca na lanskih državnozborskih volitvah ni posrečila. Foto: STA ,

Vlada je medtem na današnji seji na predlog ministra Luke Mesca za državnega sekretarja na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti po odhodu Simona Maljevca med ministre imenovala Igorja Feketijo. Mandat bo nastopil s petkom. 

Na novem ministrstvu za solidarno prihodnost, ki ga vodi Simon Maljevac, je službo medtem dobil še en nekdanji poslanec, Primož Siter iz stranke Levica. 

Ne spreglejte