Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 11. 2011,
19.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Zoran Janković Pozitivna Slovenija

Sreda, 30. 11. 2011, 19.41

8 let

Pozitivna Slovenija je v Ljubljani predstavila svoje kandidate

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Lista Zorana Jankovića - Pozitivna Slovenija je ob Magistratu predstavila svoje ljubljanske kandidate in kandidatke. Ob čaju pa je zbrano množico nagovoril tudi predsednik stranke Zoran Janković.

Zoran Janković se je ob tem zahvalil tudi vsem sodelavkam in sodelavcem, ki so po njegovih besedah ta mesec naredili veliko. Po Jankovićevih podatkih, naj bi bilo na strani Pozitivne Slovenije že 250.000 državljanov in državljank. Obenem je izrazil željo, da se čim več volilnih upravičencev udeleži nedeljskih volitev.

Janković si želi, da bodo ljudje prepoznali, da imajo prav oni najboljši program Pozval je ljudi, da glasujejo s svojo glavo, po svoji vesti in da prepoznajo, da imajo najboljši program. Ta po besedah Jankovića zagotavlja gospodarsko zdravo družbo, ki bo hkrati socialna in solidarna, ter bo skrbela za javno šolstvo in javno zdravstvo. Kot je dejal, bo takšna družba pazila na tiste ljudi, ki imajo najnižje pokojnine in najnižje plače.

"Če ne bi verjel, da smo lahko ena najuspešnejših evropskih držav, danes ne bi stal tu" Janković je ob tem izpostavil, da za programom stoji ekipa 85 kandidatk in kandidatov. Ob tem je poudaril, da ima njegova stranka največ žensk in največ izobraženih, saj jih ima kar 71 visoko izobrazbo, magisterij ali doktorat. "Če ne bi verjel, da smo lahko ena najuspešnejših evropskih držav, danes ne bi stal tu," je še dejal.

Podporo je prišel izkazati tudi bivši predsednik Milan Kučan Jankoviću je prišel izkazat podporo tudi bivši predsednik države Milan Kučan. Ob tem dejal, da ni nobenega razloga, da Slovenija s skupnim trdim delom spet ne bi postala socialno in pravno pravična in gospodarsko uspešna država, toda za dosego tega, se je potrebno odpovedati ideološkim izključevanjem. Obenem je dejal, da bi bil vesel, če bi stranke t. i. leve polovice prišle v parlament. Ob tem je še dodal, da ne bi bil vesel le za te stranke, temveč tudi za vse druge, ki imajo demokratično orientacijo in ki so pripravljene interes države postaviti pred svoj strankarski interes.

Ne spreglejte