SiolNET. Novice Slovenija
0,65

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Požar v Ljubljani: policija preiskuje tudi sum kaznivega dejanja

0,65

termometer

požar |  | Foto: Gasilska brigada Ljubljana
Foto: Gasilska brigada Ljubljana

Policija še vedno preiskuje vzroke požara na Cesti dveh cesarjev v Ljubljani. Ta je zajel večji opuščen avtoodpad. Po opravljenem ogledu nadaljujejo kriminalistično preiskavo tudi v smeri sumov kaznivega dejanja.

Požar se je po podatkih razširil na okoli 4.000 kvadratnih metrov, pogoreli pa so različni deli vozil, pnevmatike in preostali odpadki, ki so se tam nakopičili v zadnjih letih.

Policisti po opravljenem ogledu nadaljujejo kriminalistično preiskavo tudi v smeri sumov kaznivega dejanja. O vseh ugotovljenih dejstvih bodo obveščali pristojno državno tožilstvo. Materialna škoda sicer ni velika, je pa bila s požarom povzročena nevarnost za premoženje in življenje ljudi, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana.

gasilci Novice Še bo trajalo, da bo znan vzrok velikega požara na Cesti dveh cesarjev

Požar bi se po navedbah policistov lahko razširil v bližnji gozd, ki ga je požar že dosegel, in od tam proti naseljenim krajem. To so z uspešnim gašenjem preprečili gasilci.

Policija je glede avtoodpada v preteklih letih že ukrepala, saj je znani osumljenec med letoma 2016 in 2018 na zemljišču, ki ga je uporabljal proti predpisom, skladiščil, obdeloval in odlagal različne vrste odpadkov, predvsem izrabljena motorna vozila in njihove dele. Policija je pri preiskavi sumov kaznivega dejanja sodelovala s pristojnimi inšpekcijskimi organi, ki so proti uporabniku zemljišča ukrepali v skladu s svojimi pristojnostmi, vendar uporabnik zemljišča do zdaj ni saniral. S tem je povzročil nevarnost nastanka škode kakovosti zemlje in vode ter živalim in rastlinam. V marcu 2018 je bila na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani zoper znanega osumljenca vložena kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja obremenjevanja in uničevanja okolja, so še pojasnili na PU Ljubljana.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin