SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Poslancu Židanu po plačilu obroka za hišo ostane le 400 evrov #video

10

termometer

Poslancu SD Gregorju Židanu po tem, ko plača lizing za hišo, ostane le nekaj več kot 400 evrov, kažejo dokumenti, ki so jih pridobili na Planet TV.

Židan je k poslancem SD prestopil iz SMC, v parlament pa je prišel kot nadomestni poslanec, namesto Zdravka Počivalška, ministra za gospodarstvo. V zadnjem letu je imelo njegovo podjetje 102 dneva blokiran račun, le nekaj dni po strankarskem prestopu pa mu je uspelo izbrisati status davčnega dolžnika.

Židan težave | Foto: Planet TV Foto: Planet TV

Daleč največji vir Židanovih denarnih težav je njegova hiša na Ižanski cesti, kjer ima prijavljeno stalno prebivališče, je poročal Planet TV. Hiša in parcela okoli nje sta v lasti podjetja Monetic, slovenske podružnice slabe banke avstrijske Heta. V ozadju pa je pogodba o lizingu za 15 let z vrednostjo 450 tisoč evrov skupaj z obrestmi. Ob podpisu pogodbe je mesečni obrok znašal 2.817,08 evra, pozneje pa je Židan z vplačilom znižal glavnico. Zdaj mesečni obrok znaša 2.190,33 evra.

Židan je marca prejel 4.059 evrov bruto poslanske plače, kar pomeni, da njegova neto plača po preračunu znaša 2.591 evrov. Po plačilu lizinga za hišo mu je tako ostal 401 evro, so še poročali na Planetu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 65
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin