Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 3. 2016,
19.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Karel Erjavec interpelacija Milan Brglez

Sreda, 2. 3. 2016, 19.26

8 let

Poslanci glasujejo o usodi Karla Erjavca, Brglez: Ne nameravam podpreti te interpelacije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Zamajati predstavnika, ki predstavlja državo v mednarodni skupnosti, je v času migrantske krize nespametno, je v razpravi o interpelaciji zoper Karla Erjavca menil predsednik DZ Milan Brglez.

"Opozicija, ki tako napade predstavnike lastne države med spori in situacijami – to je besednjak Združenih narodov, ki vključuje vse konflikte, in zdaj smo v takšnih konfliktnih in kriznih razmerah –, je bolj nevarna za državo kot to, da nevarnost predstavlja zunanji minister, kar trdite vi.

Ne nameravam podpreti te interpelacije in ne najdem strokovnih razlogov, zakaj bi jo," je dejal predsednik DZ Milan Brglez.

Brglez je v poslanski razpravi o interpelaciji menil, da se ni zgodilo nič takega, "kar bi opravičevalo interpelacijo in ne bi škodilo našemu zunanjepolitičnemu interesu".

"Nedržavotvorno nabiranje notranjepolitičnih točk na račun zunanjepolitičnih interesov" V zvezi z očitki, da je Erjavec odgovoren za "arbitražni fiasko" in prisluškovalno afero, zaradi katere se je Hrvaška odločila izstopiti iz arbitražnega procesa, je dejal, da je "dajanje legitimnosti nesodelovanju Hrvaške v arbitražnem postopku delovanje v interesu druge države".

Dodal je, da gre pri tej razpravi in zlasti pri morebitnem "razkrivanju kart" Hrvaški v arbitražnem postopku za "nedržavotvorno nabiranje notranjepolitičnih točk na račun zunanjepolitičnih interesov".

Poslanska razprava sicer poteka predvsem na ravni izrekanja kritik na račun Erjavca s strani poslancev NSi Jožefa Horvata in Mateja Tonina ter Andreja Širclja iz SDS, na drugi strani pa ga koalicijski poslanci branijo kot dobrega ministra.

Za zaprtimi vrati o arbitraži Poslanci so zvečer prekinili razpravo in jo kasneje nadaljevali za zaprtimi vrati. NSi naj bi, kot je napovedala, predstavila tajne dokumente, ki naj bi dokazali, da je Erjavec pomagal Hrvaški pri rušenju arbitraže.

Ker dokumenti, ki jih nameravajo predstaviti, nosijo oznako tajno, so v NSi predlagali, da se seja zapre za javnost

Ne spreglejte