Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 5. 2018,
9.57

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

otroška srčna kirurgija UKC Ljubljana srčna kirurgija zdravnik

Petek, 18. 5. 2018, 9.57

5 let, 11 mesecev

Poslanci bodo o otroški srčni kirurgiji razpravljali v torek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
UKC Ljubljana | Foto Klemen Korenjak

Foto: Klemen Korenjak

Kolegij predsednika državnega zbora je sklenil, da bo izredna seja državnega zbora, na kateri bodo poslanci na pobudo SDS in NSi obravnavali izredne razmere na področju zdravljenja otrok s prirojenimi srčnimi napakami, v torek ob 11. uri. Predlog priporočila vladi bo danes na nujni seji obravnaval tudi parlamentarni odbor za zdravstvo.

Predlagatelji bodo na izredni seji državnega zbora imeli do 15 minut časa za obrazložitev in do 60 minut za razpravo. Enak odmerjen čas bo imela tudi vlada.

UKC Ljubljana
Novice Na pomoč pri otroški kardiologiji prihajajo zdravniki iz Hrvaške in Češke

SDS in NSi vlado pozivata, naj pripravi nabor nujnih sanacijskih ukrepov

Z enim od predlaganih sklepov se v SDS in NSi zavzemajo za to, da vlada takoj pripravi nabor nujnih sanacijskih ukrepov. Po omenjenem predlogu naj vlada poskuša doseči, da otroški kardiologi, ki so napovedali odhod iz Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana, do dejanskega odhoda opravljajo vsaj urgentne posege.

Poleg tega vlado pozivajo, naj doseže, da se UKC Ljubljana dogovori s priznano kliniko v eni od sosednjih držav za takojšnjo obravnavo urgentnih primerov, poskrbi pa naj tudi za nujni prevoz malih bolnikov v tujino.

UKC Ljubljana
Novice Ukinitev programa otroške srčne kirurgije le v skrajnem primeru

V UKC Ljubljana podpisali pogodbe s specialisti iz tujine

Vodstvo UKC Ljubljana je prejšnji teden sporočilo, da so odpoved delovnega razmerja podali trije otroški kardiologi, s čimer bo naša največja bolnišnica ostala brez tovrstnih strokovnjakov.

V ljubljanski bolnišnici so sicer že poiskali nekatere začasne rešitve. V četrtek so podpisali pogodbo s petimi otroškimi intenzivisti s Hrvaške, med drugim z dvema kardiologoma, je povedal generalni direktor UKC Ljubljana Aleš Šabeder.

Novice Srčna kirurgija: rok se izteka, starši v negotovosti #video

Za sodelovanje so se dogovorili tudi s češkim interventnim kardiologom, za sodelovanje pa se dogovarjajo še z dvema slovenskima zdravnikoma, ki delata v drugih zdravstvenih zavodih, ter z dvema tujcema.

Državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Ana Medved je pretekli teden zagotovila, da je ustanavljanje Nacionalnega inštituta za otroške srčne bolezni prišlo tako daleč, da bo ta zagotovo začel delovati najpozneje do 1. julija.

Ne spreglejte