Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 8. 2024,
12.28

Osveženo pred

1 ura, 22 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02
Ernst & Young revizija nakup stavba Litijska cesta

Natisni članek

Četrtek, 8. 8. 2024, 12.28

1 ura, 22 minut

Posel zunanje revizije nakupa stavbe na Litijski podjetju Ernst&Young

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02
Poslovna stavba na Litijski cesti 51, ki jo je kupilo Ministrstvo za pravosodje RS. Litijska 51. | V okviru revizije izvedbe lanskega proračuna je pravilnost nakupa stavbe na Litijski pod drobnogled vzelo tudi računsko sodišče. Izdajo zaključnega poročila lahko po napovedih pričakujemo konec avgusta oziroma v začetku septembra. | Foto Bojan Puhek

V okviru revizije izvedbe lanskega proračuna je pravilnost nakupa stavbe na Litijski pod drobnogled vzelo tudi računsko sodišče. Izdajo zaključnega poročila lahko po napovedih pričakujemo konec avgusta oziroma v začetku septembra.

Foto: Bojan Puhek

Ministrstvo za pravosodje bo pogodbo za izvedbo zunanje revizije postopka nakupa stavbe za potrebe sodišč na Litijski cesti v Ljubljani podpisalo s podjetjem Ernst&Young, ki je tudi edino oddalo ponudbo, so za STA navedli na ministrstvu. Vrednost posla znaša 38.552 evrov z DDV, rok za izvedbo je 40 dni od uvedbe v delo.

Pravosodno ministrstvo je namreč skladno z napovedmi izvedlo tako imenovano evidenčno naročilo za izvedbo sodne preiskave postopka nakupa poslovne stavbe na Litijski cesti 51 v Ljubljani. Povabilo k oddaji so poslali podjetjem Ernst&Young, Forvis mazars consulting in Pricewaterhousecoopers (PwC). Do izteka roka, ki je bil prejšnji četrtek ob 15. uri, je ponudbo oddalo zgolj podjetje Ernst&Young.

Po pregledu primernosti ponudbe so z ministrstva za pravosodje sporočili, da bo zunanjo revizijo izvedlo podjetje, ki je edino oddalo ponudbo. 

V ceno posla sta vključeni izvedba sodne preiskave in priprava poročila. | Foto: Bojan Puhek V ceno posla sta vključeni izvedba sodne preiskave in priprava poročila. Foto: Bojan Puhek

Časa bo 40 dni 

Ministrstvo za pravosodje bo s ponudnikom podpisalo pogodbo, rok za izvedbo zunanje revizije je 40 dni od datuma uvedbe v delo, ki ga bodo opravili v petih dneh po podpisu pogodbe, so pojasnili na ministrstvu.

Ugotovitve zunanje revizije bodo torej znane jeseni, medtem pa brez odgovorov na nekatera vprašanja in dileme, ki so se porajale ob poročilu, ostaja notranja revizija ministrstva. Ministrica za pravosodje Andreja Katič je vodji službe za notranjo revizijo Suzani Hötzl poslala pisna vprašanja in se je želela z njo tudi sestati, a je revizorka še vedno bolniško odsotna.

Zadevo sicer pregleduje tudi urad za nadzor proračuna. Opravljajo namreč izredni pregled skladnosti delovanja notranje revizije ministrstva za pravosodje z usmeritvami za državno notranje revidiranje. | Foto: Bojan Puhek Zadevo sicer pregleduje tudi urad za nadzor proračuna. Opravljajo namreč izredni pregled skladnosti delovanja notranje revizije ministrstva za pravosodje z usmeritvami za državno notranje revidiranje. Foto: Bojan Puhek

Poslovna stavba na Litijski cesti 51, ki jo je kupilo Ministrstvo za pravosodje RS. Litijska 51.
Novice Znano je, kdo je oddal ponudbo za zunanjo revizijo nakupa stavbe na Litijski
Urška Klakočar Zupančič
Novice Golob v DZ o aferi Litijska in nakupu računalnikov
Poslovna stavba na Litijski cesti 51, ki jo je kupilo Ministrstvo za pravosodje RS. Litijska 51.
Novice So stavbo na Litijski preplačali? Povedali bodo cenilci.
Ne spreglejte