SiolNET. Novice Slovenija
1,57

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ponovnih volitev v Beli Cerkvi ne bo. Župan bo (za zdaj) Hribar.

1,57

termometer

Marjan Hribar |  | Foto: Planet TV
Foto: Planet TV

Občinska volilna komisija v Šmarjeških Toplicah je v ponovnem postopku odločila, da ponovitve županskih volitev na volišču v Beli Cerkvi v nedeljo ne bo. Novi župan bo tako Marjan Hribar, je medijem povedal predsednik volilne komisije Fredi Bančov. Hribarjeva tekmica Bernardka Krnc, ki se na odločitev ni želela odzvati, je napovedala pritožbo.

Bančov je po popoldanski seji občinske volilne komisije povedal, da je komisija danes prejela pisno sodbo upravnega sodišča, v kateri je to povedalo, da naj ne bi opravilo ponovnega glasovanja na volišču v Beli Cerkvi, med drugim pa naj bi komisiji dalo tudi usmeritev o vnovični obravnavi Hribarjevega ugovora v zvezi s problematično glasovnico na volišču v Beli Cerkvi.

Glasovnico razveljavili, Hribar je župan

Komisija se je na tej podlagi odločila, da se spoštuje sodba in da se ponovno glasovanje ne opravi. Odločila je tudi, da se glasovnica v Beli Cerkvi razveljavi in se šteje za neveljavno ter da se na omenjeni podlagi ugotovi izid opravljenega drugega kroga volitev, da je Hribar novi župan Občine Šmarješke Toplice.

Hribar je izrazil veselje nad rezultatom. "Vesel sem tega razpleta. Šmarješke Toplice so bile zadnje dni glavna tema v Sloveniji in zagotovo sva s sokandidatko naredila veliko za promocijo našega kraja. Obljubljam, da bom naredil vse, da bomo postavili Šmarješke Toplice visoko na zemljevid tudi po naših uspehih. Moje misli so ta trenutek usmerjene predvsem v občanke in občane," je dejal.

Marjan Hribar Novice Hribar: To, kdo ima volilno pravico, ne bi smela biti predvolilna tema

Kot je dodal, je prepričan, da se jim z medsebojnim spoštovanjem in razumevanjem obeta svetla prihodnost. "Praznično obdobje je kot nalašč za to, da si sežemo v roke, da si pogledamo v oči in se zazremo v svetlo prihodnost. Ob tej priložnosti seveda zahvala vsem, ki ste me podprli, in obljuba vsem občankam in občanom, da bom župan vseh nas," je še pristavil po razglasitvi izidov.

Protikandidatka se lahko še pritoži

Po presoji komisije je tako Hribar v drugem krogu volitev zmagal s 1.017 glasovi, Krnčeva pa je zbrala 1.015 glasov. O glasovih predčasnih volitev pred ponovnim glasovanjem na volišču Bela Cerkev je dejal, da je komisija sprejela sklep, da se njihov izid ne ugotavlja. Krnčeva se lahko na sprejeto odločitev pritoži na novi občinski svet, ko bo ta vzpostavljen, je še dejal Bančov.

Županske volitve v Šmarjeških Toplicah so na volilno nedeljo sicer kazale na neodločen izid med Hribarjem in zdajšnjo županjo Bernardko Krnc, kar bi zahtevalo žreb župana. A sta kandidata na delo volilnih odborov vložila ugovore.

Po pritožbi dobil glas prednosti

Volilna komisija je Hribarju po ugovoru priznala glas z glasovnice, sprva zavržene kot neveljavne, kjer naj bi se volivka podpisala pod njegovim imenom, ni pa obkrožila številke. S tem je Hribar dobil glas prednosti pred Krnčevo.

Bernarda Krnc Novice V Šmarjeških Toplicah napeto pred ponovitvijo volitev na volišču Bela Cerkev #video

Drugi Hribarjev ugovor se je nanašal na dogajanje na volišču v Beli Cerkvi, kjer naj bi se dogajale takšne nepravilnosti, ki bi lahko bistveno vplivale na volilni izid, zato se je volilna komisija odločila za ponovitev volitev na omenjenem volišču. Ravno ta sklep pa se je nato odločil izpodbijati. Ugovor Krnčeve je komisija zavrnila.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 36
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin