SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Policisti: Hvala za obvestila, morda smo preprečili novo tragedijo

10

termometer

Policija
Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja, vožnje pod vplivom alkohola in storitve več cestnoprometnih prekrškov bodo zoper njo podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče. Foto: Ana Kovač

Mariborske policiste je ob 1.05 zjutraj več očividcev obvestilo, da je voznik v Mariboru prevozil rdečo luč in nevarno vijugal po cesti. Avtomobil so izsledili na avtocesti proti Slovenski Bistrici, kjer je vozil s hitrostjo le okoli 20 do 30 kilometrov na uro. Ugotovili so, da je voznica brez vozniškega dovoljenja in močno opita, saj je imela v krvi kar 1,53 miligrama alkohola na liter krvi. "Vsem voznikom, ki ste nas obvestili o nevarni vožnji in smeri vožnje nevarne voznice, se za obvestila lepo zahvaljujemo. Morda smo skupaj preprečili novo tragedijo na naših cestah," pravijo policisti.

Ob 1.05 uri zjutraj so bili mariborski policisti obveščeni, da je voznik terenskega vozila znamke Land Rover na Tržaški cesti v Mariboru pri Carinarnici prevozil redečo luč in zapeljal v križišče.

"Kasneje je proti Slivnici pri Mariboru vozil cikcak po vozišču in ogrožal druge udeležence v prometu. O njegovi nevarni vožnji smo sprejeli še več obvestil voznikov," so zapisali na mariborski policijski upravi.

Policisti so se na obvestila takoj odzvali in vozilo izsledili na avtocesti v bližini Slovenske Bistrice, kjer je voznik vozil zelo počasi, in sicer s hitrostjo približno 20 do 30 kilometrov na uro.

alkotest Novice Mreža 0,0 podprla zakonske spremembe v smeri družbe brez alkohola med vožnjo #video

45-letna voznica močno opita in brez vozniškega dovoljenja

Takoj so ga začeli ustavljati z modrimi utripajočimi lučmi, patrulje v ozadju pa so z modrimi utripajočimi lučmi na nevarnost opozarjale druge voznike, ki so takrat vozili po avtocesti v smeri Slovenske Bistrice. Vozilo so ustavili in umaknili na odstavni pas avtoceste.

Ugotovili so, da je avtomobil vozila 45-letna voznica iz okolice Maribora, ki za vožnjo nima vozniškega dovoljenja. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imela v organizmu 1,53 miligrama alkohola na liter krvi.

test alkoholiziranosti Avtomoto Predlagajo znižanje dovoljene meje alkohola na 0,2 promila

Policisti: Hvala za obvestila, morda smo preprečili tragedijo

Policisti so vozilo zasegli in ga odstranili z avtoceste. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja, vožnje pod vplivom alkohola in storitve več cestnoprometnih prekrškov bodo zoper njo podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

"Vsem voznikom, ki ste nas obvestili o nevarni vožnji in smeri vožnje nevarne voznice, se za obvestila lepo zahvaljujemo. Morda smo skupaj preprečili novo tragedijo na naših cestah," so še zapisali na policijski upravi Maribor.

alkohol Trendi Izumil "lažni" alkohol, ki ima prijetne učinke, ne pa neprijetnih posledic #video alkohol, vožnja Novice Za volan sedel z več kot 3,5 promila alkohola mladi, pijača Trendi Pohod pijač z manj alkohola, trendu sledimo tudi v Sloveniji Robert Munda Novice Šef mariborskih kriminalistov priznal, da je vozil pod vplivom alkohola #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin