SiolNET. Novice Slovenija
5,53

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pogrešanega 32-letnika našli mrtvega v gorah

5,53

termometer

Helikoptersko reševanje
Foto: Matjaž Šerkezi

Pogrešanega 32-letnika so dopoldne našli mrtvega pod vrhom gore Briceljk na Bovškem. Najverjetneje mu je zdrsnilo na strmem pobočju.

Na Bovškem so danes našli mrtvega 32-letnega moškega iz Zgornjega Posočja, ki je bil pogrešan od sinoči. Včeraj zgodaj zjutraj je odšel od doma v Kluže in nato v smeri vrha Krnica. Takoj po prijavi so policisti začeli izvajati aktivnosti z namenom izsleditve pogrešanega, prav tako so se jim pri iskanju pridružili reševalci GRS Bovec. Policisti so našli osebno vozilo pogrešanega na parkirišču v Klužah, ob cesti, ki vodi v dolino Bavšice, so sporočili s policijske uprave Nova Gorica.

Soča Novice Iz Soče potegnili žensko truplo

Kljub nadaljnjemu intenzivnemu iskanju policisti in reševalci GRS Bovec pogrešanega včeraj niso našli. Pregledali pa so poti iz smeri Kluž proti vrhu Krnice in s planine Bala proti vrhu Briceljk. S pregledom poti in širše okolice so zaključili v zgodnjih jutranjih urah.

Negibnega našli pod vrhom

Danes zjutraj se je iskalna akcija ponovno nadaljevala, prav tako se je pri iskanju pogrešanega policistom pridružilo večje število reševalcev GRS Bovec. V iskanje je bil danes zjutraj vključen tudi policijski helikopter. 

Pogrešanega so s pomočjo helikopterja ob 10.15 uri našli negibnega v pobočju pod vrhom Briceljk na višini 2159 metrov nadmorske višine. Za reševanje je bil aktiviran tudi dežurni helikopter Slovenske vojske z ekipo za reševanje v gorah.

Policisti gorske policijske enote PU Nova Gorica so z ogledom ugotovili, da je ponesrečeni padel po strmem pobočju z vrha Briceljka in obstal v strmem ožjem prodišču. Glede na okoliščine je bil vzrok padca na strmem pobočju najverjetneje zdrs. V zvezi z omenjenim primerom je zdravnica zdravstvenega doma Tolmin odredila sanitarno obdukcijo na inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.

Policisti bodo v zvezi s tragičnim dogodkom na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali poročilo okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici, so še sporočili policisti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 33
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin