Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 9. 2020,
9.10

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,94

7

Natisni članek

policija pogrešani

Četrtek, 24. 9. 2020, 9.10

3 leta, 7 mesecev

Drama na Bledu: deček padel v prepad #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,94

7

Policija je včeraj uspešno našla 13-letnega dečka z Bleda, ki je okoli 16. ure odšel na tek na Stražo na Bledu. V iskalni akciji so sodelovali policisti, gorski reševalci, gasilci, vodniki psov in pripadniki letalske policijske enote. Po dveh urah iskanja so dečka poškodovanega našli na območju Straže.

Miramare
Novice Pogrešano 25-letno Slovenko našli mrtvo v italijanskem morju

Kot so sporočili s kranjske policijske uprave, je otrok ob 16. uri odšel na tek in se do običajne ure ni vrnil domov. Starši so vedeli, kam gre, lokacija pa je tudi sicer njihov poznan tekaški krog. Kot so pojasnili na policiji, je obstajal sum nesreče in ogroženosti otroka, zaradi česar je bila takoj ob prijavi sprožena iskalna akcija v večjem obsegu, v kateri je sodelovali okoli 140 ljudi. Dečka so po dveh urah iskanja našli nad Ledrarjevim kamnolomom sredi pobočja Straže.

Zdrsnilo mu je na mokri travi

Okoliščine kažejo, da je 13-letnik na robu trim steze zdrsnil na mokri travi in po padcu čez višjo navpično prepadno steno obležal daleč pod njo. Globok padec so močno ublažila drevesa. Kljub dobri opremljenosti je deček utrpel težje poškodbe po glavi in na nogah, odpeljan je bil v zdravstveno ustanovo.

🔦🔍Iskanja so vedno težka. Če gre za otroke in ranljive, je stresa še več. Ampak ni ga čez timski duh💪 Respect gorski...

Objavil/a Policijska uprava Kranj / Police Directorate Kranj dne Sreda, 23. september 2020


Ogled kraja nesreče je danes opravila Gorska policijska enota. Tuja krivda je glede na do zdaj zbrana obvestila izključena. "V iskanje so se včeraj vključili tudi policisti, ki so bili prosti. Eden od njih je izredno dober poznavalec območja in je bil v določenem delu eden ključnih faktorjev pri iskanju. Otrok je bil najden ravno na mestu, ki ga je skupaj z vodnikom reševalnega psa pregledoval ta policist. To je naš pravi obraz, to so naše vrednote, to je naše poslanstvo. Delamo za ljudi," so ob tem sporočili na policiji, kjer so se ob tem zahvalili vsem, ki so sodelovali v iskanju, in vsem tistim, ki so poklicali z informacijami.

Policija se je za pomoč sodelujočim zahvalila tudi v objavi na družbenem omrežju Facebook. "Iskanja so vedno težka. Če gre za otroke in ranljive, je stresa še več. Ampak ni ga čez timski duh. Spoštovanje gorskim reševalcem, vodnikom, reševalnim psom, podvodni reševali službi, prostovoljcem, pilotom helikopterja in policistom za včerajšnje iskanje na Straži," so zapisali.

Nemec Janša
Novice O incidentu na Vranskem tudi Nemec in Janša #video
Ne spreglejte