SiolNET. Novice Slovenija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pogajanja za javni sektor zastala, vlada o njih znova v sredo

0

termometer

Marjan Fank
Foto: Ana Kovač

Sindikati javnega sektorja po današnjih pogajanjih ocenjujejo, da vlada krši dogovor iz konca leta 2015 in poslovnik pogajanj. Ker vladna stran ni podala novega približevalnega predloga, se sprašujejo, ali se je sploh še pripravljena pogajati.

Minister za javno upravo Boris Koprivnikar vztraja, da širjenje finančnega okvirja iz zadnjega vladnega predloga ni mogoče. Kot je spomnil, je po zadnjih pogajanjih prejšnji teden šel na vlado po morebitni nov pogajalski mandat, ki pa ga ni dobil. Sindikatom so tako danes povedali, da finančno gledano vladni okvir ostaja enak kot pri predlogu, ki ga je vlada podala nazadnje.

 

"Mi preprosto nimamo več finančnih možnosti, da bi širili okvir, ki je že bil dan na mizo. Finančne posledice sprostitve ukrepov v letu 2016 so skoraj za 30 milijonov evrov večje od predvidenih," je ponovil minister. Znova pa je zagotovil, da bodo izpolnili vse obveznosti, ki so jih tudi za leto 2017 podpisali v lanskem dogovoru.

 

A na sindikalni strani so prepričani, da vlada krši dogovor s konca leta 2015. Kot je poudaril vodja konfederacije sindikatov javnega sektorja Branimir Štrukelj, ta natančno določa, da bodo v prihodnjih treh letih odpravili še veljavne omejitve pri plačah. Vlada pa je v nasprotju s tem v svoj zadnji predlog vključila ponovno uveljavitev ukrepov, ki so že bili že odpravljeni, je dejal.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin