Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 9. 2015,
13.58

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

viceguverner Banka Slovenije

Sreda, 9. 9. 2015, 13.58

5 let, 7 mesecev

Podpora za viceguvernerko se obeta Vodopivec Jeanovi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V največji koalicijski SMC in v največji opozicijski SDS bodo pri kandidaturi za viceguvernerja Banke Slovenije podprli Ireno Vodopivec Jean.

Predsednik republike Borut Pahor danes namreč vodi posvetovanja s poslanskimi skupinami o novem kandidatu za viceguvernerja Banke Slovenije.

Cerarjevi bodo dali prednost ženski Vodja poslanske skupine SMC Simona Kustec Lipicer je povedala, da podpirajo oba kandidata - poleg Vodopivec Jeanove se za to mesto poteguje še Primož Dolenc -, a da bodo dali prednost ženski. "Ocenili smo, da sta oba referenčna in primerna za opravljanje te funkcije," je dodala.

Dolencu so tako po njenih besedah svetovali, naj se prijavi na naslednji razpis, saj se jeseni zaradi izteka mandatov še dveh viceguvernerjev obetata še dva postopka iskanja novih članov sveta Banke Slovenije.

Dolenc največje opozicijske stranke ni prepričal SDS bo po besedah vodje poslanske skupine Jožeta Tanka prav tako podprla žensko. Tudi oni so z obema opravili pogovore, a jih Dolenc ni prepričal. Kot je orisal Tanko, ta meni, da sta regulacija bančnega sistema in nadzor preveč ostra, kar pa je v popolnem nasprotju s stališči SDS.

DeSUS s podporo Dolencu, a jih tudi Vodopivec Jeanova ne moti DeSUS se je, kot je povedal vodja poslancev Franc Jurša, po predstavitvi obeh kandidatov odločil, da bo podprl Dolenca. Ne izključuje pa možnosti podpore Vodopivec Jeanovi, če bi se Pahor tako odločil, saj jih njena "kandidatura ne moti", je dodal.

Za SD sta dobra oba kandidata, a ... V poslanski skupini SD so medtem povedali, da sta zanje dobra oba kandidata, a odločili so se za podporo Vodopivec Jeanovi kot ženski kandidatki.

V Združeni levici ne bodo podprli nobenega V ZL pa po navedbah vodje poslanske skupine Luke Mesca ne bodo podprli nobenega. Za njih je pomembno, da kandidati niso obremenjeni s preteklim dogajanjem v bančnem sistemu in da ne spadajo med neoliberalce. Za nobenega kandidata tega ne moremo oceniti, zato ju ne moremo podpreti, je dejal Mesec.

V NSi se še niso odločili Vodja poslanske skupine NSi Matej Tonin pa je po sestanku pri Pahorju povedal, da predlaganima kandidatoma ne bodo nasprotovali, niso pa se še odločili, ali bodo koga od njiju tudi podprli.

Ne spreglejte