Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 8. 2018,
9.00

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,29

2

Natisni članek

vreme sneg Kredarica Avstrija

Nedelja, 26. 8. 2018, 9.00

5 let, 8 mesecev

Dubrovnik pod vodo, pri Avstrijcih sneg pod tisoč metri #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,29

2

Po državi po podatkih Agencije za okolje še vedno dežuje, bodo pa do večera padavine večinoma povsod ponehale. Občutno se je ohladilo, vrhove gora je pobelil sneg. Snežinke med dežjem so opazili celo na Vršiču, so vremenoslovci zapisali na Twitterju. Nevihtno vreme z močnim deževjem je sicer tudi tokrat povzročilo nekaj nevšečnosti.

Center za obveščanje pri upravi za zaščito in reševanje je med drugim poročal, da je v sevniški občini zaradi udara strele zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Narasla voda je ogrožala stanovanjska poslopja v Polzeli in Gradišču pri Vrhniki. Promet pa so ponekod po državi ovirala podrta drevesa.

Številne težave so neurja in močno dežje povzročali tudi na Hrvaškem. V kampu v Poreču je moškega zadela strela, v Dubrovniku pa je v manj kot dveh urah padlo več kot 40 litrov padavin in poplavilo mesto. Številne težave so tudi drugod po Jadranu.

V Avstriji je ta konec tedna sneg zapadel na nadmorski višini 850 metrov.

Ponoči se bo razjasnilo

Oblačno in deževno bo še do popoldneva, ko bomo namerili le od 10 do 15 stopinj Celzija. Le na Primorskem bo živo srebro doseglo 20 stopinj Celzija, bo pa tam pihala zmerna burja.

Ponoči se bo razjasnilo, ponekod po kotlinah bo nastala megla. Ponedeljek bo ob jasnem vremenu spet nekoliko toplejši, podobno vreme pa se obeta tudi v sredo.

Težave na cesti

Zaradi močnega vetra je sicer na cestah Vipava-Ajdovščina in Ajdovščina-Selo ter na vipavski hitri cesti med razcepom Nanos in priključkom Selo prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton.

Cesta na Mangart pa je po podatkih prometnoinformacijskega centra zaprta zaradi zasneženega cestišča.

Močno deževje v soboto je povzročilo tudi nekaj težav po Sloveniji. V naselju Maverlen v občini Črnomelj se je na gasilski dom podrlo drevo.

Ne spreglejte