Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Sreda,
3. 9. 2014,
6.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

vreme sonce dež

Sreda, 3. 9. 2014, 6.55

8 let

Po dežju se bo pokazalo sramežljivo sonce

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zaradi poplavljanja Mure sta še vedno zaprta mejni prehod Hotiza ter cesta med Razkrižjem in Srednjo Bistrico. Po več pretežno deževnih dneh se bo ponekod za krajši čas pokazalo sonce.

Še vedno je poplavljeno vozišče na cesti Strug–Makole pri Varošu ter v Makolah pri mostu čez Dravinjo, ceste Majšperk–Jurovci pri Stogovcih ter Smednik–Zameško–Kostanjevica med Malencami in Koprivnikom.

Na Hotizi v občini Lendava je včeraj malo pred osmo uro zvečer meteorna voda iz kanalizacije začela zalivati kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci so vodo izčrpali, delavci občinskega komunalnega podjetja pa so zamašili kanalizacijo, da voda ne bo več poplavljala hiše.

V Spodnji ulici v Gaberju pa je potok Kopica začel ogrožati stanovanjsko hišo. Gasilci so postavili protipoplavne vreče v dolžini okrog 30 metrov.

Reke ostajajo visoke Po podatkih Oddelka za hidrološko prognozo agencije za okolje je reka Krka v Podbočju pričela ponovno počasi naraščati in poplavlja na območjih pogostih poplav. V sredo bo še naraščala, njen pretok pa predvidoma ne bo presegel 300 kubičnih metrov na sekundo.

Poplavljene površine se bodo ohranjale tudi v prihodnjih dneh. Reka Mura ima velik pretok in v Gornji Radgoni počasi narašča. Velik pretok bo tudi v prihodnjih dneh.

Popoldne krajevne plohe Dež bo po napovedih agencije za okolje ponehal tudi v zahodni Sloveniji. Ponekod se bo za krajši čas pokazalo sonce. Čez dan bo na Primorskem suho, drugod se bodo predvsem sredi dneva in popoldne pojavljale krajevne plohe. Še bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23, na Primorskem do okoli 24 stopinj Celzija.

Jutri občasno dež Zvečer in ponoči bo predvsem v vzhodni in deloma osrednji Sloveniji spet pogosteje deževalo. Jutri bo oblačno, občasno bo deževalo. Manj verjetne padavine bodo na Primorskem. Tam bo pihala šibka do zmerna burja, drugod pa severovzhodnik.

Petek in sobota spremenljiva V petek bo spremenljivo oblačno, zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla. Na Primorskem bo povečini suho, drugod bodo predvsem popoldne nastale posamezne plohe. Tudi v soboto bo dopoldne večinoma suho, popoldne pa bodo predvsem v notranjosti Slovenije nastale krajevne plohe in kakšna nevihta. Na Primorskem bo oba dneva pihala šibka do zmerna burja.

Ne spreglejte