Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 11. 2017,
20.10

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,43

7

Natisni članek

Joc Pečečnik bežigrajski štadion Ministrstvo za okolje in prostor ARSO

Četrtek, 23. 11. 2017, 20.10

6 let, 5 mesecev

Plečnikov stadion za Bežigradom bo še naprej propadal #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,43

7

Plečnikov stadion za Bežigradom bo kljub nujno potrebni obnovi še naprej propadal. Potem ko je poslovnež Joc Pečečnik aprila letos po desetih letih dobil dovoljenje za prenovo stadiona, so mu ga zdaj odvzeli. Okoljsko ministrstvo je namreč zadevo vrnilo v ponovno odločanje agenciji za okolje (Arso). Zakaj se je spet zapletlo, pa na Arsu ne zna povedati nihče. 

Novinarka: Sanja Hrgota/Video: Planet TV


Potem ko so na Arsu aprila letos Jocu Pečečniku izdali okoljevarstveno dovoljenje, se je zdelo, da bodo na Plečnikovem stadionu vendarle zabrneli stroji, so poročali v oddaji Planet Danes na Planet TV. Vendar pa je ministrstvo za okolje s tem, ko je primer vrnilo v ponovno odločanje Arsu, zadevo znova obrnilo na glavo.

Razlog za vrnitev v ponovno odločanje naj bi bil hrup

"Vmes so se spremenile pravne podlage, na podlagi katerih se okoljevarstveno soglasje izdaja, prav tako pa je drugostopenjski upravni organ ugotovil nekatere procesne kršitve, ki jih je treba v ponovnem postopku odpraviti," pojasnjuje državna sekretarka na okoljskem ministrstvu Lidija Stebernak.

Razlog za ponovno odločanje so bile številne pritožbe. Na vprašanje, kakšne spremembe in kršitve so se zgodile, Stebernakova odgovarja, da se nove pravne podlage nanašajo na hrup: "Pri pravnih podlagah bi opozorila na tiste, ki se nanašajo na hrup, to je bilo spremenjeno. Sicer pa konkretnega postopka seveda ne ocenjujem."

Tudi na Arsu, ki bo moral postopek znova proučiti, ne vedo, kaj je resničen razlog za ponovno odločanje, so poročali v oddaji Planet Danes. Časovni okvir se bo z odločitvijo ministrstva podaljšal. "Nehvaležno je napovedovati potek postopka. Zanesljivo se bo prvostopenjski organ potrudil, da bo od upoštevanju vseh zakonskih rokov, ki so za to določeni, odločil čim prej," pojasnjuje Stebernakova.

Ne spreglejte