SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Planet TV: Pličanič zadnji dan ministrovanja podpisal pogodbo za 250 tisoč evrov

3

termometer

Virantov minister je zadnji dan ministrovanja podpisal pogodbo za nakup računalnikov v vrednosti okoli 250 tisoč evrov, isti dan pa so kupili še za 30 tisoč evrov monitorjev.

Za podjetji Lan Com in Unistar kljub snegu ni finančno hladnih dni. Nekdanji minister za pravosodje in javno upravo Senko Pličanič je namreč zadnji dan svojega ministrovanja podpisal pogodbo za nakup računalnikov v vrednosti okoli 250 tisoč evrov, isti dan pa so kupili še za 30 tisoč evrov monitorjev. Oboje bodo plačali davkoplačevalci.

Minister pa sploh ni točno vedel, kaj je podpisal. "Podrobnosti in postopka izvedbe javnega naročila niti približno ne poznam," je dejal in pojasnil, da bi pogodbo moral podpisati kdorkoli, torej tudi njegov naslednik Zvonko Černač. "Šlo je za redno menjavo delovnih sredstev," pravi Pličanič.

Poslanec Ivan Vogrin pa je prepričan, da izbira podjetja Unistar ni naključna. Vogrin trdi, da Virant kot Pličaničev strankarski šef vrača uslugo Unistaru, ker naj bi ga oškodoval za zajeten kup denarja, ko je pred dobrimi petimi leti razdrl javni razpis za nakup opreme, ko je bil Virant še minister v Janševi vladi. "Kaj se je dogajalo prej, ne vem. Tudi za to prvič slišim," o zadevi pravi Pličanič.

Na Planet TV so želeli, da bi izbiro Unistarja pojasnil tudi Gregor Virant, ki pred kamere ni želel, poudaril pa je, da bo vsa pojasnila dal Pličanič. In ta zatrjuje, da je posel čist in v skladu z vsemi zakoni.

V četrtek v oddaji Danes na Planet TV sledi nova zgodba o dragih nakupih IT-opreme na ministrstvu za pravosodje in javno upravo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin