SiolNET. Novice Slovenija
3,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Plača začetnika v Avstriji vsaj dvakrat višja kot pri nas #video

3,13

termometer

Avstrijci novačijo slovenske študente zdravstvenih strok. Ker se tudi njihovo prebivalstvo hitro stara, so potrebe po medicinskih sestrah in fizioterapevtih zelo velike. Slovenski študentje v Avstriji veljajo za pridne in učinkovite delavce. V enem od avstrijskih zdravilišč blizu meje je zaposlenih 18 fizioterapevtov, od tega 15 Slovencev.

Avstrijci za delo v bolnišnicah in drugih zdravstvenih ustanovah nujno potrebujejo kar 240 fizioterapevtov. Na fakulteto Alma mater se vsako leto na študij vpiše 120 fizioterapevtov. Veliko jih že med študijem obvezno prakso opravlja v Avstriji. Tja se radi vrnejo tudi po končanem izobraževanju. Plača začetnika je pri severnih sosedih vsaj dvakrat višja kot pri nas.

Avstrijci pa bodo zdaj k sebi privabili še več našega mladega zdravstvenega osebja. Za študente namreč v Sloveniji razpisujejo štipendije. 

S čim je Slovenija prepričala tujce?

A tudi k nam prihajajo tuji državljani. Kaya Flisar, novinarka oddaje Danes na Planetu, je preverila, zakaj jih je pritegnila prav Slovenija.

medicinska sestra Novice Slovenska fakulteta z Avstrijci sklenila pomemben dogovor #video zobje pregled zobozdravnik Novice Sodišče obsodilo zdravnico, ker je zavrnila pacienta z virusom HIV policija Novice Medicinska sestra v imenu zdravnikov izdajala recepte za zdravila?

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 134
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin