Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 2. 2020,
20.12

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,82

61

Natisni članek

SDS Aleksandra Pivec

Četrtek, 6. 2. 2020, 20.12

4 leta, 2 meseca

Pivčevi grozili v primeru sodelovanja z Janšo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,82

61

Aleksandra Pivec | Foto STA

Foto: STA

Predsednica DeSUS Aleksandra Pivec je prejela grozilno pismo, je poročal POP TV. Grozili naj bi ji s smrtjo, policija pa naj bi ji zaradi tega že zagotovila varovanje. Policija tega sicer ni potrdila zaradi zagotavljanja varnosti varovanih oseb.

Aleksandra Pivec je v pogovoru za POP TV potrdila, da je v sredo v državni zbor na njeno ime prispelo pismo z neprimerno vsebino, ki ga je takoj predala policiji.

Grozili naj bi ji s smrtjo, če bo sodelovala z Janšo

Zaradi varnostnih postopkov vsebine pisma in prvih ukrepov policije ministrica ni želela komentirati. Po podatkih televizije naj bi bila vsebina neprimernega pisma precej neposredna, in sicer grožnje s smrtjo, če DeSUS popelje v koalicijo Janeza Janše, piše STA.

Novice Pivčeva pri Toninu: Ne gre za združevanje pred pogovori z Janšo #video

Na Generalni policijski upravi so za STA v zvezi z vprašanjem varovanja ministrice za kmetijstvo in predsednice DeSUS navedli, da center za varovanje in zaščito oziroma varovane osebe, ki jih center varuje, občasno prejmejo pisanja z neprimerno ali grozilno vsebino. To se je zgodilo tudi v zadnjem obdobju. Varnostne ukrepe prilagajajo glede na vsebino groženj in ob upoštevanju drugih okoliščin.

Zaradi zagotavljanja varnosti oseb konkretnih ukrepov kot tudi podatkov o tem, za katere varovane osebe jih izvajajo, na policiji ne morejo razkriti. So pa pojasnili, da v primerih, ko je dejanje opredeljeno kot kaznivo dejanje, te v skladu z zakonodajo obravnava kriminalistična policija, ki ob usmerjanju tožilstva tudi vodi ves predkazenski postopek. Ko obstajajo razlogi za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, policija v skladu z zakonom o kazenskem postopku stori vse potrebno, da izsledi storilca, še piše STA.

Pivčeva se namerava v petek udeležiti pogovorov s predsednikom SDS Janezom Janšo o morebitnem oblikovanju nove vladne koalicije. Vabilu na pogovore so se odzvali tudi v SMC in NSi.

Ne spreglejte