SiolNET. Novice Slovenija
4,82

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pivčevi grozili v primeru sodelovanja z Janšo

4,82

termometer

Aleksandra Pivec
Foto: STA

Predsednica DeSUS Aleksandra Pivec je prejela grozilno pismo, je poročal POP TV. Grozili naj bi ji s smrtjo, policija pa naj bi ji zaradi tega že zagotovila varovanje. Policija tega sicer ni potrdila zaradi zagotavljanja varnosti varovanih oseb.

Aleksandra Pivec je v pogovoru za POP TV potrdila, da je v sredo v državni zbor na njeno ime prispelo pismo z neprimerno vsebino, ki ga je takoj predala policiji.

Grozili naj bi ji s smrtjo, če bo sodelovala z Janšo

Zaradi varnostnih postopkov vsebine pisma in prvih ukrepov policije ministrica ni želela komentirati. Po podatkih televizije naj bi bila vsebina neprimernega pisma precej neposredna, in sicer grožnje s smrtjo, če DeSUS popelje v koalicijo Janeza Janše, piše STA.

Aleksandra Pivec Novice Pivčeva pri Toninu: Ne gre za združevanje pred pogovori z Janšo #video

Na Generalni policijski upravi so za STA v zvezi z vprašanjem varovanja ministrice za kmetijstvo in predsednice DeSUS navedli, da center za varovanje in zaščito oziroma varovane osebe, ki jih center varuje, občasno prejmejo pisanja z neprimerno ali grozilno vsebino. To se je zgodilo tudi v zadnjem obdobju. Varnostne ukrepe prilagajajo glede na vsebino groženj in ob upoštevanju drugih okoliščin.

Zaradi zagotavljanja varnosti oseb konkretnih ukrepov kot tudi podatkov o tem, za katere varovane osebe jih izvajajo, na policiji ne morejo razkriti. So pa pojasnili, da v primerih, ko je dejanje opredeljeno kot kaznivo dejanje, te v skladu z zakonodajo obravnava kriminalistična policija, ki ob usmerjanju tožilstva tudi vodi ves predkazenski postopek. Ko obstajajo razlogi za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, policija v skladu z zakonom o kazenskem postopku stori vse potrebno, da izsledi storilca, še piše STA.

Pivčeva se namerava v petek udeležiti pogovorov s predsednikom SDS Janezom Janšo o morebitnem oblikovanju nove vladne koalicije. Vabilu na pogovore so se odzvali tudi v SMC in NSi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin