Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 4. 2008,
17.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 1. 4. 2008, 17.28

8 let

Pirc Musarjeva potrdila, da ima osumljenca za domnevno nezakonito obdelavo klicev na MZZ

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Informacijska pooblaščenka je dvema zaposlenima na MZZ sporočila, da sta osumljena prekrška zaradi nezakonite obdelave prometnih podatkov telefonskih klicev zaposlenih na ministrstvu.

Po navedbah Nataše Pirc Musar je zadeva v fazi, ko imata oba osumljena možnost odgovoriti na očitke. "Ugotavljamo, kdo konkretno je odgovoren" Kot je povedala Pirc Musarjeva, je postopek nadaljevanje njenega sklepa, s katerim je februarja ugotovila, da je ministrstvo za zunanje zadeve (MZZ) nezakonito obdelovalo prometne podatke telefonskih klicev zaposlenih na ministrstvu in mu naložila uničenje zgoščenke, na kateri je bil zapisan promet o telefonskih klicih. "Zdaj gre zadeva v to smer, da ugotovimo kdo konkretno je odgovoren za to," je dejala Musar Pirčeva.

Osmuljena Rupel in Jukič?

Po besedah informacijske pooblaščenke je zadeva trenutno v fazi, ko imata oba osumljenca možnost, da v osmih dneh odgovorita na očitke, da sta nezakonito obdelovala prometne podatke telefonskih klicev zaposlenih na ministrstvu, nato pa bodo postopek nadaljevali.

Na vprašanje, ali sta osumljenca zunanji minister Dimitrij Rupel in vršilec dolžnosti generalnega sekretarja na ministrstvu Igor Jukič, kot so poročali nekateri mediji, je Musar Pirčeva odgovorila, da tega ne more povedati in da gre pri omenjenemu pisanju za lastno sklepanje novinarjev Dnevnika.

Na MZZ so povedali, da pisanj informacijske pooblaščenke za zdaj še niso prejeli.

Iskanja krivca za afero diplomatska pošta je bilo "nezakonito"

Kot je znano, je Dnevnik 25. januarja objavil članek z vsebino zapisnika sestanka političnega direktorja ministrstva za zunanje zadeve Mitje Drobniča z visokimi predstavniki ameriškega State Departmenta 24. decembra v Washingtonu. Kmalu po objavi zapisnika je MZZ sprožilo interno preiskavo, ki naj bi ugotovila, kdo izmed uslužbencev je zapisnik posredoval javnosti, vendar naj bi pri tem, tako je 28. februarja ugotovila informacijska pooblaščenka, nezakonito obdelovalo prometne podatke telefonskih klicev zaposlenih na ministrstvu. Na MZZ se sicer z odločbo ne strinjajo in so zoper njo sprožili upravni spor.

Ne spreglejte