Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 4. 2013,
15.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Zoran Petrovič Sindikat policistov Slovenije

Sreda, 17. 4. 2013, 15.46

8 let

Petrovič: Država mora sebe dati na sramotilni steber dolžnikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Sindikatu policistov Slovenije (SPS) opozarjajo, da se ne bodo pogajali o terjatvah, ki so jih dobili s pravnomočno sodno odločbo.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, v Sindikatu policistov Slovenije že od leta 2010 in tudi leta 2012 opozarjajo na nezakonite in nepremišljene poteze vlade. Pri tem so okrcali tudi državno pravobranilstvo, ki "rine z glavo skozi zid, obresti pa z njihovim početjem počasi rastejo – na račun države". "Ne samo pri aktualnih sodnih sporih, ampak tudi pri postopkih zoper policiste, ki jim ne priznajo jasno zapisane pravice iz delovnega razmerja," je zapisal predsednik sindikata Zoran Petrovič.

Tako se je predsednik sindikata na željo večine svojih članov februarja, ko je prvostopenjsko delovno in socialno sodišče izdalo sodbo za izplačilo dela regresa za lansko leto, želel poravnati, a so si nato premislili, saj "se je pravobranilstvo pritožilo brez pravih argumentov". "Poravnavo sem umaknil in se o tem več ne bom pogajal in poravnaval," je zapisal Petrovič.

Kot pojasnjuje, se enaka zgodba ponavlja pri izplačilu tretje četrtine odprave nesorazmerij pri osnovnih plačah. "SPS se ne more in se ne bo pogajal in poravnaval o terjatvah, ki so pravnomočne in so že zapadle. Glede izplačila tretje četrtine smo že začeli prve postopke izvršbe, temu bodo sledili tudi vsi preostali," pravi prvi mož sindikata.

Pri vsem skupaj je zelo kritičen do države, saj pravi, da bi "morala ta država razmisliti o kazenski odškodninski odgovornosti posameznih funkcionarjev, ko hočejo javne uslužbence prikrajšati in jim odvzeti zakonito pravico, milijonski posli in milijardni davki pa jim polzijo med prsti – na očeh javnosti. Očitno bo morala država sama sebe napisati na prvo mesto dolžnikov in se pribiti na sramotilni steber z vsemi odgovornimi ministri zadnjih treh let."

Ne spreglejte