Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 6. 2011,
20.12

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 1. 6. 2011, 20.12

7 let, 12 mesecev

Pahor: Danes smo še gospodarji svoje usode, kaj bo po nedelji, se ne ve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pokojninska reforma ne reši vseh problemov, toda ob njenem nesprejetju se bodo vsi problemi poglobili, je na javni tribuni SD poudaril predsednik vlade in predsednik SD Borut Pahor.

Danes smo po njegovih besedah še gospodarji svoje usode, kaj pa bo, če pokojninske reforme na nedeljskem referendumu ne podpremo, se ne ve.

Pahor: Prepričati se zdi skoraj nemogoče Po Pahorjevih besedah se zdi skoraj nemogoče, da bi jim uspelo prepričati več kot polovico tistih, ki bodo prišli na referendum, da bi pokojninski zakon podprli. Verjame pa, da se je treba potruditi do zadnje minute in povedati, zakaj je to dobro za večino ljudi. Ob tem je spomnil na referendum o arbitražnem sporazumu Slovenije s Hrvaško lani. Tudi takrat se je po njegovih besedah mnogim zdelo "nemogoče, da bi uspeli, pa smo", je dejal.

"Reforma je potrebna sedaj, ko razmere še niso zaostrene" Reforma je po njegovem mnenju potrebna zdaj, ko stvari še niso tako zaostrene, v nasprotnem primeru pa bomo v nevarni situaciji, ki bo nepredvidljiva. Danes in v nedeljo smo še gospodarji svoje usode, če zakon pade, jo bomo morda imeli, morda pa ne, je dejal.

Mrak: Za mlade bo breme z vsakim letom večje Anja Kopač Mrak z ministrstva za delo, družino in socialne zadeve je poudarila, da bodo z vsakim letom, ko se reforma odmika, bremena za mlajše toliko večja. Po njenih besedah je bolje to breme porazdeliti na več generacij. Kopač Mrakova je opozorila še na demografske spremembe, saj se nas rodi premalo, življenjska doba pa se podaljšuje.

Kožuh Novak: Reforma predstavlja varnejšo bodočnost Na izziv starajoče se družbe je opozorila tudi predsednica Zveze društev upokojencev Mateja Kožuh Novak, ki pokojninsko reformo podpira, ker "predstavlja varnejšo bodočnost za vse generacije". Po njenem mnenju je Slovenija v krizi, zato mora vsak premisliti, kaj lahko naredi.

Stanovnik: Ljudje so slabo obveščeni Tine Stanovnik z Ekonomske fakultete v Ljubljani pa je kot laž označil navedbe, da je bilo pri pripravi reforme premalo socialnega dialoga. Tega ne more biti, če se ena stran ni pripravljena pogajati, je dejal in poudaril, da vlada za to ni kriva. Kot meni, so ljudje o vsebini pokojninske reforme slabo obveščeni. Ta reforma po njegovem mnenju izboljšuje solidarnost in pravičnost ter povečuje transparentnost.

Ne spreglejte