Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 4. 2008,
11.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 1. 4. 2008, 11.17

8 let

Opozicija za preklic nujne seje ONP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
LDS in SD sta pozvali predsednika odbora DZ za notranje politiko Draga Korena (NSi), naj prekliče sklic nujne seje odbora, na kateri naj bi obravnavali kazenski zakonik.

Vodja poslanske skupine SD Miran Potrč je v dopisu predsedniku odbora zapisal, da sta poslanski skupini SDS in NSi v petek na Korena najprej naslovili zahtevo za razširitev dnevnega reda 43. seje odbora, nato pa omenjeno zahtevo preoblikovali v zahtevo po sklicu nujne seje odbora, na kateri bi obravnavali predloge kazenskega zakonika, novele zakona o kazenskem postopku, novele zakona o izvrševanju kazenskih sankcij in zakona o odvetniški tarifi.

Najverjetneje je prišlo do spoznanja predlagateljev, da bi sprejem tako predlagane širitve dnevnega reda seje odbora pomenila preveč očitno in grobo kršitev poslovnika državnega zbora, zato so se odločili za drug, po prepričanju poslanske skupine SD, nič manj pravno sporen način, je zapisal Potrč.

Za preklic tudi LDS in Lipa Za sklic nujne seje po mnenju LDS ni pravega razloga, saj se kazenski zakonik sprejema po rednem postopku. Vsi štirje predlagani zakoni v paketu so predvideni za obravnavo po rednem postopku, "kar nikakor ne dopušča možnosti za sklic nujne seje", je v pozivu Korenu zapisala vodja poslanske skupine Lipa Barbara Tavš Žgajner.

Koren: Sejo bom preklical le, če bosta tako želeli SDS ali NSi

Drago Koren je povedal, da zaenkrat ne bo preklical seje. Sklic sta namreč v skladu s poslovnikom zahtevali SDS in NSi, je povedal Koren in dodal, da če bosta ti poslanski skupini zahtevali umik, bo do tega tudi prišlo.

Koren je še pojasnil, da sta poslanski skupini SDS in NSi zahtevali sklic nujne seje, ker je bilo v okviru prva obravnave kazenskega zakonika v državnem zboru "dosti govora o tem, da je treba zakona obravnavati v paketu". To je sedaj tudi mogoče, je dejal.

SDS ne bo zahteval umika sklica seje Iz poslanske skupine SDS pa so sporočili, da niso spremenili stališča, zato še vedno podpirajo predlog za sklic seje odbora za notranjo politiko, pravosodje in javno upravo.

Ne spreglejte