Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 12. 2015,
16.52

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Onkološki inštitut SCT

Četrtek, 3. 12. 2015, 16.52

7 let, 12 mesecev

Onkološki inštitut: Nadzornika nista več zaposlena v IBE Ljubljana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Odgovorni osebi, ki sta izvajali nadzor pri gradnji onkološkega inštituta, nista več zaposleni v podjetju IBE Ljubljana. V podjetju tudi niso seznanjeni s predlogom za kazenski pregon ministrstva.

Ministrstvo za zdravje je včeraj podalo predlog za kazenski pregon zoper SCT, ki je gradilo Onkološki inštitut Ljubljana, in IBE Ljubljana, ki je gradnjo izvajalo. Za predlog so se odločili zaradi napak pri požarni zaščiti. Med obnovo vodovoda na inštitutu so namreč ugotovili, da so pri prehodih med požarnimi sektorji večje odprtine, prehodi med požarnimi sektorji niso zatesnjeni, manjka veliko število požarnih loput, zato tudi ni delal sistem za javljanje požara.

Iz IBE Ljubljana so sporočili, da trenutno nimajo vpogleda v stanje protipožarnega sistema onkološkega inštituta in da se tudi inštitut glede tega ni obrnil na njih. Ker odgovorni osebi za ta nadzor nista več zaposleni pri podjetju, v tem trenutku ne razpolagajo s podrobnimi informacijami. V IBE obljubljajo, da bodo v najkrajšem mogočem času pregledali razpoložljivo dokumentacijo in preverili dejstva, zato so tudi zaprosili onkološki inštitut za ogled stanja in vpogled v dokumentacijo.

Pregledi so bili opravljeni, potrdila izdana Sicer pa so bili kot nadzornik gradnje zadolženi pregledovati, ali se je gradnja izvajala v skladu s projektno dokumentacijo, ki jo je izdeloval projektant. Pred tehničnim pregledom in predajo objekta so bili opravljeni vsi s predpisi zahtevani pregledi in izdana potrdila, so opozorili. Ob tem pojasnjujejo, da predloga za kazenski pregon ne morejo komentirati, a glede na zdaj razpoložljive informacije ne razpolagajo z indici, ki bi potrjevali odgovornost nadzora iz časa gradnje za stanje protipožarne zaščite na objektu, kot je bila te dni predstavljena v medijih.

Ne spreglejte