Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 12. 2013,
15.07

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Samo Omerzel

Sobota, 7. 12. 2013, 15.07

8 let, 3 mesece

Omerzel: Ne bom odstopil, tudi če me zamrznejo!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ko so vsi mislili, da je odpisan, se je zgodil sestanek, ki je obrnil tok osebne zgodovine Sama Omerzela. Senko Pličanič je namreč tik pred odločilno sejo Državljanske liste odkril nekaj neverjetnega.

"Ali veste, kako se nazaj prebere Omerzel? Le zremo! Jaz bom zrl in potem se bom odločil," je novinarjem dejal pravosodni minister in profesor na pravni fakulteti Senko Pličanič. Bil je sestanek vodstva DL, ki je odločalo o nadaljnji usodi Sama Omerzela kot ministra za infrastrukturo in prostor.

Najbolj čista slovenska stranka In res, po sestanku smo izvedeli, da so voditelji najbolj čiste slovenske stranke le nemo zrli, ko jim je Omerzel razlagal, kako drži obljube glede poslovanja njegovega podjetja Lastinski z državo. Še več, odpovedal se je celo 150.000 evrom, ki bi jih lahko mirno pospravil v žep, pa bi bilo še vedno vse čisto.

Boksar, čist kot solza Vse skupaj je bilo videti kot boksarski dvoboj. Favorit, vodstvo DL, prepričan, da se bo moral po petdnevnem ministru Igorju Maherju odpovedati še enemu ministru, je pokleknil pod argumentacijskimi krošeji ministra. Ko je Omerzel, sicer ljubiteljski boksar, končal predavanje, so bili vsi brez besed in minister je bil v njihovih očeh čist kot solza.

Najboljši minister vseh časov Vedno zgovorni vodja stranke Gregor Virant od vzhičenja ni zmogel moči za izjavo novinarjem, zato pa je zablestel sicer vedno zadržani vodja poslancev DL Rihard Braniselj: "Verjamemo celo, da bo minister eden od najboljših ministrov za infrastrukturo, kar smo jih imeli v tej državi. Uživa naše popolno zaupanje."

Omerzel postane Zamrzel Samo je postajal vedno bolj samozavesten. Uporabljal je besedne zveze kot na primer "niti slučajno", na nekem hodniku v parlamentu smo ga v manjši družbi strankarskih somišljenikov celo slišali reči: "Ne bom odstopil, tudi če me zamrznejo!" V DL so ga zato začeli ljubkovalno klicati Zamrzel.

Ljubosumni Pahor Suverenost ministra je v senco potisnila celo vrsto drugih pomembnih dogodkov tedna. Predsednik republike Borut Pahor je na sestanku predsednikov parlamentarnih strank uspešno skrival ljubosumje do nove politične zvezde Omerzela. Tudi zato je predsednikov sestanek prinesel povprečne rezultate, če odštejemo preobrat predsednika SDS Janeza Janše, ki je kljub dolgoletnemu čaščenju večinskega volilnega sistema pristal na popravke proporcialnega.

Alenka okara Zorana Predsednica vlade Alenka Bratušek na sestanku ni prodrla z idejo, da bi se stranke vzdržale obračunavanja z nosilci institucij pravne države. Je pa premierka to načelo uveljavila v lastni stranki. Ko so namreč protestniki nekaj dni pozneje s solzivcem poškropili ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ta pa je povod za napad videl v televizijskem nastopu protikorupcijske komisije, je Jankovića okarala.

Zoran se pokesa Res je sicer, da tega nismo razbrali iz javnega odziva Pozitivne Slovenije na incident na Miklavževem sprevodu, a iz dobro obveščenih krogov smo izvedeli, da se je Zoran po pogovoru z Alenko pokesal. Obljubil je celo, da bo študiozno prebral javno pismo komisije Gorana Klemenčiča, v katerem smo dobili navodila, kako izplavati iz korupcijske greznice.

Židanov mali dan D A kot rečeno, vrstili so se dramatični dogodki, vse pa je bilo še naprej v senci Zamrzela. Stresla se je ljubljanska borza, ko so zaustavili trgovanje z nekaterimi bančnimi delnicami. Banka Slovenije je zagotovila, da bo tudi po stresnih testih vse tako, kot je bilo pred njimi. Gregor Virant je razkril križarski boj proti srednjemu bančnemu menedžmentu. Veliki dan D o davčnih blagajnah ministra Dejana Židana pa ni bil tako velik, kot si je želel ambiciozni minister.

Na veliki petek pade tudi Alenka In potem je prišel veliki petek Sama Omerzela. Odšel je na sestanek z Bratuškovo, ki je bila do njegove samozavesti še najbolj kritična, saj še ni pozabila, da se je morala odpovedati visokoetičnemu gospodarskemu ministru Stanku Stepišniku. Če je moral iti Stanko, naj gre še Samo, si je mislila. A vendarle je bil Samo toliko prepričljiv, da mu je Alenka dala še eno priložnost. Naj prepričuje še koalicijske poslanske skupine, potem pa se bom odločila, kako bo z njegovim nadaljnjim sodelovanjem v vladi, je sporočila.

Presenetljivi klic luškega kapitana Omerzel je po sestanku vendarle kazal znake popuščanja: "Dogovorili smo se, da svojo plat zgodbe pojasnim poslanskim skupinam, potem pa bomo videli, kako naprej." In zaradi tega "bomo videli" je Zamrzel dobil presenetljivi klic. Kdo je bil na drugi strani telefonske žice? Večno samozavestni Gašpar Gašpar Mišič vendar!

Drzni in hitri Luški kapitan, ki ga v zadnjem času tako zelo pogrešamo na medijski sceni, je z občudovanjem opazoval vrlega Sama in ko je začutil, da rahlo popušča, je hitro zavrtel številko ministra, sicer zadolženega tudi za Luko Koper. Hitro sta našla skupni jezik in skovala drzni poslovno-politični načrt.

Boljše življenje na Antarktiki Če bodo sovražniki zbrali pogum in Sama odstavili z ministrske funkcije, sam namreč niti slučajno ne bo odstopil, bosta odpotovala na Antarktiko, o odpravi pa bosta prepričala tudi Zorana Jankovića. Saj še pomnite znamenite besede nekdanjega poslanca PS: "Zorana Jankovića lahko izkrcate na Antarktiki in bo s pingvini ustvaril pogoje za razvoj in boljše življenje, blaginjo, če hočete."

Siromak Warren Buffett in simpatični pingvin Vsi trije bodo skupaj razvili vremenske postaje, ki bodo delovale v vseh vremenskih pogojih in z njimi zaslužili toliko, da bo Warren Buffett videti kot siromak. Sledila bo zmagoslavna vrnitev v Slovenijo, ki se bo pod pezo trojke utapljala v revščini. Zmagali bodo na volitvah, v proračun bodo načrpali lastni denar in spremenili ustavo, ki bo določila novo zastavo.

Ne skrbite, slovenska trobojnica bo ostala, le namesto grba bomo zrli v simpatičnega pingvina.

Ne spreglejte