SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Okužba tudi v poslanski skupini Levice. Dva poslanca v karanteno?

10

termometer

Levica
Okužbo z novim koronavirusom so potrdili tudi pri zaposleni v strokovni službi poslanske skupine Levice. Foto: STA

Pri eni osebi, zaposleni v strokovni službi poslanske skupine Levice, so v torek potrdili okužbo z novim koronavirusom. Okužena oseba ima simptome bolezni covid-19. Kot je pojasnil vodja poslancev Levice Matej T. Vatovec, v poslanski skupini pričakujejo, da bosta v karanteno zaradi tveganega stika morala tudi dva poslanca. Za katera poslanca gre, ni želel razkriti.

Iz Levice so že dopoldne sporočili, da je okužena oseba v karanteni. Preostali zaposleni, s katerimi je bila obolela oseba v stiku, so preventivno na delu od doma do nadaljnjih navodil NIJZ, ki jih še čakajo. "Skupaj smo rekonstruirali vse stike okužene, tako da pričakujemo, da bodo v karanteno zaradi tveganega stika morali dva poslanca in štirje strokovni sodelavci poslanske skupine," je popoldne dejal vodja poslanske skupine Matej T. Vatovec.

Testiranje za koronavirus. koronavirus, koronavirus splošno covid-19 Novice V torek 203 nove okužbe z novim koronavirusom

Vatovec: Zaradi tveganega stika v karanteno dva poslanca

Po njegovih besedah odziva NIJZ še nimajo, zato čakajo, da bodo karantene tudi uradno odrejene. Katera poslanca bi morala v karanteno, Vatovec ni želel povedati, ker da je to preuranjeno, dokler NIJZ ne poda informacij. Za zdaj so v poslanski skupini delo od doma odredili osmim oziroma devetim ljudem.

V poslanski skupini Levice po besedah poslanca Mateja T. Vatovca pričakujejo, da bosta zaradi stika z okuženo osebo morala v karanteno dva poslanca njihove stranke. V poslanski skupini Levice po besedah poslanca Mateja T. Vatovca pričakujejo, da bosta zaradi stika z okuženo osebo morala v karanteno dva poslanca njihove stranke. Foto: STA

"Čakamo na navodila NIJZ, nato se bomo tudi odločili, ali se gremo testirat. Najprej želimo slišati stališče NIJZ. Preventivno smo omejili vse stike, kolikor je možno," je dodal Vatovec. "Dobro je, da javnost prisluhne. Ta virus ni konstrukt, ni nekaj, kar si ljudje izmišljujejo, definitivno tudi ni navadna gripa," je še poudaril poslanec Levice.

Tina Bregant Novice Maske med poukom ne bodo več potrebne #video

V začetku meseca okužba v LMŠ

V začetku meseca so okužbo potrdili tudi pri dveh strokovnih sodelavkah v stranki LMŠ. Zaradi stika z okuženo osebo je moralo nekaj poslancev stranke (Jerca Korče, Igor Pečko, Andreja Zabret in Jože Lenart) v karanteno, poslanca Aljaž Kovačič in Edo Paulič pa sta prejela priporočila NIJZ o izvajanju zaščitnih ukrepov. Preventivno je bil v karanteni tudi strokovni sodelavec stranke SD.

Jelko Kacin Novice Kacin: Poskušajmo čim bolj omejiti obiske trgovin

Poleti tudi okužba v kabinetu predsednika vlade

Julija so okužbo z novim koronavirusom potrdili tudi pri strokovnem sodelavcu v kabinetu predsednika vlade Janeza Janše. Premier takrat ni bil v stiku z okuženim, so bili pa drugi sodelavci, ki so se vsi preventivno testirali.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 13
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin