Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 4. 2019,
13.26

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

čevlji gozd Deichmann

Torek, 9. 4. 2019, 13.26

5 let

Odvrženi čevlji v gozdu: policija še išče krivca #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
čevlji | Foto Jure Benčina

Foto: Jure Benčina

Potem ko so po spletnem omrežju Facebook zaokrožile fotografije raztresenih čevljev po gozdu Črnovske planote, so se nad dogodkom odzvali tudi novogoriški policisti. Po do zdaj zbranih podatkih niso ugotovili sledi kaznivega dejanja, vendar pa preiskava še ni zaključena. Tudi v Deichmannu pozdravljajo delo policistov in zagotavljajo sodelovanje pri odkrivanju storilcev.

Po navedbah PU Nova Gorica je bila včeraj policija obveščena o najdbi obutve oziroma odvrženih čevljev znamke Deichmann, ki je bila raztresena na zasebni parceli po pobočju gozda zunaj regionalne ceste proti Črnemu Vrhu nad Idrijo.

Policija pri ogledu ni ugotovila znakov kaznivega dejanja. Prav tako pa tudi ne razpolagajo s podatki, da bi čevlji izvirali iz kaznivega dejanja z območja Slovenije. Po zaključku preiskave bo policijska postaja Idrija o svojih ugotovitvah obvestila pristojno inšpekcijsko službo za okolje in prostor.

Deichman: svoje robe ne uničuje lokalno

Kot so nam včeraj in danes dejali v Deichmannu, so si primer odvrženih čevljev podrobno pogledali in podali razlago, da v svojem podjetju tako ne ravnajo s čevlji.

čevlji | Foto: Jure Benčina Foto: Jure Benčina

"Lahko vam zatrdimo, da podjetje Deichmann na tak način ne ravna z novimi čevlji, prav tako tudi ne s starimi. V tem pogledu podjetje strogo upošteva vse zakonske zahteve, še posebno, kadar gre za ravnanje z odpadki," pojasnjujejo v podjetju.

V Deichmannu sicer pravijo, da so kot distributer v Sloveniji zgolj odgovorni za prodajo, zato svojega blaga ne uničujejo lokalno, temveč ga pošljejo v centralna skladišča v Nemčiji.

Na odvržene čevlje opozoril sprehajalec

Na kup odvrženih pretežno novih levih čevljev je opozoril ogorčeni sprehajalec. V svoji objavi na Facebooku je napisal, da je med sprehajanjem po gozdu opazil zabojnik novih čevljev "direktno iz Deichmanna, še s ceno in zaščito".

Ne spreglejte