Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Torek,
12. 12. 2017,
17.24

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Finančna uprava dražba prodaja

Torek, 12. 12. 2017, 17.24

6 let, 4 mesece

Od konjev do zaklenjenega tovornjaka brez ključev. Vse to je prodajal Furs.

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Jahta, prestižni avtomobil, otroški voziček za dvojčka, konji, ponarejena umetnina in zaklenjen tovornjak brez ključev. Vse to je v preteklosti na dražbah prodajala finančna uprava.

22. decembra bo v prostorih Finančnega urada Maribor potekala javna dražba 13 prestižnih ročnih ur. Preverili smo, kaj vse je v preteklosti na dražbah prodajala finančna uprava.

Dve kobili

Finančna uprava Novo mesto je prejšnji teden na dražbi prodajala dve kobili, ki so ju zasegli fizični osebi. Izklicna cena za kobilo Fulla je bila 700 evrov, za Flory pa 300 evrov.

kobili | Foto: Bolha.com Foto: Bolha.com

Otroški voziček za dvojčka

V skladu s spremenjenim pravilnikom o postopku z najdenimi stvarmi od jeseni javne dražbe najdenih predmetov namesto policije izvaja finančna uprava. Oktobra so tako na dražbi med drugim prodajali 37 moških, ženskih in otroških koles, kolo z motorjem, fotoaparat, slušalke in otroški voziček za dvojčka.

voziček | Foto: Finančna uprava Foto: Finančna uprava

Jahta

Avgusta letos je finančna uprava na dražbi prodajala 12-metrsko jahto, ki jo poganja 650 "konjev". Izklicna cena je znašala 300 tisoč evrov. Jahta Absolute 40 fly lahko na krov sprejme do deset gostov, potuje pa lahko s hitrostjo 25 vozlov oziroma 45 kilometrov na uro. 

jahta | Foto: Finančna uprava Foto: Finančna uprava

Zaklenjen tovornjak brez ključev

Finančna uprava je konec maja prodajala tovorno vozilo in prikolico za prevoz avtomobilov. Tovornjak za prevoz avtomobilov je znamke Scania in star 15 let. Posebnost tovornjaka je, da so ga prodajali brez ključev in z zaklenjeno kabino. Ob tem je Furs navajal še, da ima tovornjak verjetno izpraznjen akumulator. Izklicna cena je bila 15.600 evrov.

tovornjak | Foto: Finančna uprava Foto: Finančna uprava

Več kot deset tisoč steklenic vodke

Finančna uprava je lani spomladi zbirala ponudbe za več kot deset tisoč steklenic vodke Stolichnaya, ki jih je zaplenila davčnemu dolžniku. Na prodaj je bilo 5.615 litrskih steklenic, 2.783 0,7-litrskih steklenic in 2.277 stekleničk po 0,05 litra.

Alkoholna pijača - vodka | Foto: Reuters Foto: Reuters

Ponarejena Dalijeva slika

Furs je lani zaradi davčnega dolga galeristu Leonu Pogelšku zarubil sliko Mitološka pokrajina, ki naj bi bila delo slavnega slikarja Salvadorja Dalija. Sliko so poskušali po izklicni ceni 41 tisoč evrov prodati na dražbi, a jim ni uspelo, saj za sliko ni bilo zanimanja. Že kmalu po objavi dražbe so se pojavili dvomi, da je njen avtor res znameniti umetnik. Cene Dalíjevih del namreč dosegajo tudi več milijonov evrov. Kriminalisti so kasneje potrdili, da je šlo za ponaredek.

domnevni Salvador Dali, slika | Foto: Matej Leskovšek Foto: Matej Leskovšek

Ferrari california

Septembra 2015 je finančna uprava za 117 tisoč evrov prodala zaseženega pet let starega ferrarija californio, ki je imel le tisoč prevoženih kilometrov. Prestižnega ferarrija, letnik 2010, je nekdanji lastnik v Slovenijo pripeljal iz tujine.

ferarri | Foto: Finančna uprava Foto: Finančna uprava

Ne spreglejte